China a publicat date despre genomul SARS-CoV-2 din Beijing. Sugerează o tulpină europeană

  • China a publicat date ştiinţifice despre genomul noului coronavirus, care ar fi responsabil de apariţia recentă a unui focar în Beijing.
  • Oficialii chinezi au identificat o tulpină europeană în baza studiilor preliminare.
  • Rezultatele au fost obţinute cu ajutorul secvenţierii a două mostre umane şi una de mediu, recoltate pe 11 iunie.
1034 afișări
Imaginea articolului China a publicat date despre genomul SARS-CoV-2 din Beijing. Sugerează o tulpină europeană

China a publicat date despre genomul SARS-CoV-2 din Beijing. Sugerează o tulpină europeană

China, aflată sub presiunea internaţională de a face publice datele ştiinţifice pe care le obţine încă dintr-o etapă timpurie, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în capitala ţării, a mai anunţat că a trimis noile date specialiştilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie Reuters.

Informaţiile genomiale au fost obţinute cu ajutorul secvenţierii a trei mostre – două umane şi una de mediu -, recoltate pe 11 iunie, arată detaliile publicate pe site-ul Centrului pentru date naţionale de microbiologie din China.

„Rezultatele preliminare ale studiului genomial şi epidemiologic sugerează că virusul provine din Europa, dar este diferit de virusul care se răspândeşte în această perioadă în Europa“, spune Zhang Yong, un oficial de la Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

„Este mai vechi decât virusul care se răspândeşte acum în Europa“, a adăugat el. Sunt mai multe posibilităţi prin care această tulpină virală a pătruns în China, spune Zhang: „Ar fi putut fi ascuns în produse alimentare importate şi congelate sau în anumite medii întunecate şi umede, precum piaţa Xinfadi, într-un spaţiu care nu a fost dezinfectat sau sterilizat“.

Nu e din Beijing?
Wu Zunyou, epidemiologul-şef al CDC, a spus pentru presa centrală chineză că tulpina virală din Beijing este similară celei din Europa, deşi nu a fost neapărat transmisă în mod direct din ţările europene.

Tulpinile de coronavirus găsite în Statele Unite şi Rusia provin în cea mai mare parte din Europa, a mai spus el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici