Comisia Europeană a deschis acţiune în justiţie împotriva companiei AstraZeneca

  • Comisia Europeană a lansat o acţiune judiciară contra companiei AstraZeneca, acuzată că nu a respectat clauzele contractuale.
  • Oficial UE: "Unele clauze contractuale nu au fost respectate, iar compania nu a putut oferi o strategie de furnizare a dozelor în timp util".
  • AstraZeneca a furnizat 30 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus în primul trimestru şi poate oferi doar 70 de milioane de doze în trimestrul al doilea.
2518 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a deschis acţiune în justiţie împotriva companiei AstraZeneca

Comisia Europeană a deschis o acţiune în justiţie împotriva companiei AstraZeneca

Comisia Europeană a anunţat, luni, lansarea unei acţiuni judiciare împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, pentru nerespectarea clauzelor contractuale, informează agenţia Associated Press.
 
"Comisia Europeană a iniţiat o acţiune judiciară împotriva companiei AstraZeneca, din cauza nerespectării precontractului privind livrările de vaccinuri", a declarat luni Stefan De Keersmaecker, un purtător de cuvânt al instituţiei.
 
"Unele clauze contractuale nu au fost respectate, iar compania nu a putut oferi o strategie de furnizare a dozelor în timp util", a argumentat Stefan De Keersmaecker.
 
Contractul semnat de Uniunea Europeană cu grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca prevedea furnizarea a 300 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus statelor membre UE, cu opţiunea a 100 de milioane de doze suplimentare. În primul trimestru din 2021, AstraZeneca a furnizat 30 de milioane de doze şi poate oferi doar 70 de milioane de doze în trimestrul al doilea.
 
„Ceea ce contează pentru noi în această chestiune este să ne asigurăm că există o livrare rapidă a unui număr suficient de doze la care au dreptul cetăţenii europeni şi care ne-au fost promise în baza contractului,” a subliniat purtătorul de cuvânt al Comisiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici