Comisia Europeană a reacţionat prin vocea unei românce la violenţele izbucnite în Europa

Dana Spinant a fost desemnată de către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în funcţia de purtător de cuvânt adjunct al Comisiei Europene.

14081 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a reacţionat prin vocea unei românce la violenţele izbucnite în Europa

Dana Spinant

„Întotdeauna am spus că demonstraţiile paşnice sunt un drept fundamental, dar, în situaţii de urgenţă de sănătate publică, aceste drepturi pot fi restricţionate. Comisia Europeană a spus întotdeauna că nu există loc pentru violenţă în Europa”.

Astfel, purtătorul de cuvânt adjunct al Executivului Comunitar, Dana Spinanţ, a comentat violenţele izbucnite în timpul manifestaţiilor împotriva măsurilor anti-Covid, cele mai violente fiind în Olanda.

„Înţelegem că la nivel personal cetăţenii se pot sătura de restricţii”, a adăugat Dana Spinanţ, care este purtător de cuvânt adjunct la Comisia Europeană. 

Timp de 15 ani, Dana Spinanţ a lucrat în jurnalism, ocupând mai multe funcţii importante: redactor-şef şi redactor-şef adjunct pentru European Voice (2002-2009), redactor-şef adjunct la EUobserver.com (2001-2002). De asemenea, românca a fost şi redactor-şef şi corespondent la Bruxelles, colaborând cu mai multe instituţii media din România.

Cariera jurnalistica a culminat cu una politica la nivel international. Dana Spinanţ lucrează din 2010 la Bruxelles, unde a ocupat diverse funcţii în cadrul Comisiei Europene.

Românca a ocupat funcţia de şef de unitate pe problematica migraţiei neregulamentare (2015-2017) şi a politicii referitoare la droguri (2010-2014).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici