Complicaţii post-Covid-19. Studiu: Din 50.000 de pacienţi externaţi în primul val, 29,4% s-au întors în spital în 140 de zile

  • Universitatea Leicester şi ONS a făcut un studiu pe pacienţii vindecaţi de Covid-19
  • Studiul arată că o treime dintre pacienţii care au avut o formă severă s-au întors la spital
  • Mulţi dintre ei au revenit în spitale cu complicaţii precum boli de inimă, de ficat, diabet
2180 afișări
Imaginea articolului Complicaţii post-Covid-19. Studiu: Din 50.000 de pacienţi externaţi în primul val, 29,4% s-au întors în spital în 140 de zile
S-au vindecat de Covid-19 şi s-au întors în spitale cu alte complicaţii. O arată un studiu făcut de Universitatea Leicester şi Oficiul Naţional pentru statistică.
 
Studiul ne arată că o treime dintre pacienţii care au scăpat de Covid-19 s-au întors la spitale într-un termen de 5 luni. Ne referim la pacienţii care au avut o formă severă de coronavirus. La mulţi dintre ei au apărut complicaţii precum boli de inimă, diabet, afecţiuni cronice la ficat şi rinichi. Din aproape 50 de mii de persoane care au fost externate în primul val, 29,4% au fost reinternate în spital în următoarele 140 de zile, iar 12,3% din total au decedat.
 
Specialiştii spun că este foarte important ca pacienţii Covid-19 să continue tratamentul după externare. Vorbim de tratamente de protecţie cum ar fi aspirina sau statine.
 
Cercetătorii de la Oficiul Naţional pentru Statistică şi cei de la Universitatea Leicester au fost şi ei surprinşi şă descopere că s-au întors aşa mulţi oameni cu un nou diagnostic. Studiul este acum în faza de prepublicare şi urmează să fie evaluat şi de alţi oameni de ştiinţă. Cu toate astea, experţii spun că este unul important.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici