Confirmarea unui nou caz de coronavirus, al 26-lea, va duce la al doilea scenariu al crizei COVID-19

  • Confirmarea unui nou caz de coronavirus va duce la al doilea scenariu al crizei, iar măsurile care vor fi luate vor fi mai restrictive.
  • Astfel, dacă va fi confirmat cel de-al 26-lea bolnav cu această infecţie, autorităţile vor lua măsuri suplimentare, a anunţat secretarul de stat Nelu Tătaru.
  • Până în prezent, 25 de persoane sunt infectate cu coronavirus în România.
5753 afișări
Imaginea articolului Confirmarea unui nou caz de coronavirus, al 26-lea, va duce la al doilea scenariu al crizei COVID-19

Confirmarea unui nou caz de coronavirus, al 26-lea, va duce la al doilea scenariu al crizei COVID-19

Conform informaţiilor autorităţilor, primul scenariu implică între 0 şi 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea unui între 25 şi 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 100 şi 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmaţi peste 2.000 de bolnavi cu noul tip de virus.

În prezent, în România sunt 25 de bolnavi de coronavirus, motiv pentru care apariţia unui singur nou caz va duce la declanşarea unui al doilea scenariu.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacţi. Ne aşteptăm la secţii separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne aşteptăm la limitarea unor intervenţii chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru nişte boli cronice sau intervenţii programate. Şi ne aşteptăm, efectiv, la un control la graniţa mai accentuat şi pentru celelalte ţări decât cele care sunt în acest moment în zona roşie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru, la Digi 25.

Potrivit bilanţului Grupului de Comunicare Strategică, pe teritoriul României, sunt în carantină instituţionalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, 25 de persoane sunt infectate cu coronavirus în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici