Consilierul guvernamental britanic care a impus izolarea la nivel naţional demisionează după ce a încălcat restricţiile. Bărbatul a fost vizitat de amantă

  • Neil Ferguson este epidemiolog şi profesor în cadrul Imperial College Londra
  • El a demisionat din poziţia ocupată în cadrul Grupului Consultativ Ştiinţific pentru Situaţii de Urgenţă al guvernului pentru că a încălcat restricţiile din cauza vizitelor amantei
  • Profesorul a devenit cunoscut după ce sfaturile sale bazate pe un raport ştiinţific au făcut ca primul ministru să decrete stare de izolare la nivel naţional
3994 afișări
Imaginea articolului Consilierul guvernamental britanic care a impus izolarea la nivel naţional demisionează după ce a încălcat restricţiile. Bărbatul a fost vizitat de amantă

Neil Ferguson, în stânga, şi amanta sa, Antonia Staats / Sursa foto: Daily Mail

Profesorul Neil Ferguson a primit astăzi eticheta publică de „ipocrit arogant” după ce noaptea trecută a izbucnit un scandal de proporţii în care acesta este implicat. Ferguson este cunoscut pentru faptul că l-a convins pe premierul Boris Johnson să ordone autoizolarea în masă pentru a proteja populaţia de răspândirea virusului letal.

Scandalul vine în contextul în care Marea Britanie a devenit punctul fierbinte pe harta Europei coroborat cu numărul record de morţi cauzate de coronavirus.

Profesorul a subminat autoritatea guvernului de a respecta măsurile restrictive impuse după ce şi-a invitat amanta să traverseze Londra ca să-l viziteze de cel puţin două ori pe zi.  În ciuda faptului că ambii amanţi sunt căsătoriţi, acest lucru nu i-a împiedicat să se vadă.

Toată aventura s-a petrecut în condiţiile în care  Prof. Ferguson avea apariţii publice şi predica în faţa a 66 de milioane de britanici despre necesitatea de a sta în casă pentru a opri răspândirea virusului ucigaş.

Neil Ferguson a demisionat noaptea trecută din poziţia pe care a ocupat-o în cadrul Grupului Consultativ Ştiinţific pentru Situaţii de Urgenţă al guvernului. Imperial College este alături de profesor pe care îl susţine pentru a putea continua să se concentreze pe cercetările sale importante.

În declaraţia de demitere, Ferguson admite că a făcut erori de judecată dar că s-a crezut imun la boală, după ce în prealabil s-a vindecat de coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii precum şi alţi oameni de ştiinţă consideră că nu există suficiente dovezi care să confirme o imunizare totală a organismului după contractarea Covid-19, riscul de reinfecţie fiind posibil.

Psihologii nu sunt miraţi că savantul şi-a încălcat propriile reguli, deoarece a greşit constant cifrele şi a oferit o reprezentare complet falsă a realităţii cu care oamenii se confruntă, relatează Daily Mail.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici