Continuă transferul pacienţilor cu COVID-19 în ţări străine. Sistemul sanitar românesc este sufocat

Cei patru pacienţi în stare gravă care aşteptau transferul la Terapie Intensivă în spitale din Danemarca şi Cehia au plecat, sâmbătă, din România cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române, în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă European, informează Ministerul Sănătăţii.

444 afișări
Imaginea articolului Continuă transferul pacienţilor cu COVID-19 în ţări străine. Sistemul sanitar românesc este sufocat

Continuă transferul pacienţilor cu COVID-19 în ţări străine. Sistemul sanitar românesc este sufocat

Potrivit MS, patru pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost transferaţi în unităţi medicale din afara ţării.

Este vorba despre doi pacienţi în stare critică, intubaţi, stabili, aflaţi în unităţi de primiri urgenţe din Bucureşti care necesită tratament de specialitate în secţii de anestezie şi terapie intensiv şi de doi pacienţi din Cluj- Napoca şi Luduş aflaţi în aceeaşi situaţie.

Cei doi pacienţii din Bucureşti au fost transferaţi în unităţi medicale din Danemarca, iar ceilalţi doi în unităţi medicale din Cehia.

Transferul de astăzi s-au efectuat cu aeronave ale Forţelor Aeriene Române în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici