Coronavirus. 150 de oameni s-au autoizolat în fabrică pentru a produce măşti şi echipament medical. FOTO

Angajaţii unei fabrici din Tunisia produc 50.000 de măşti şi echipament medical pe zi după ce au ales să se autoizoleze la muncă.

82862 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. 150 de oameni s-au autoizolat în fabrică pentru a produce măşti şi echipament medical. FOTO

Coronavirus. 150 de oameni s-au autoizolat în fabrică pentru a produce măşti şi echipament medical. FOTO

Sunt peste 150 de angajaţi, majoritatea femei, care s-au autoizolat la locul de muncă în fabrica Consomed pentru o lună. Ele au ales asta din patriotism, pentru a ajuta ţara în lupta cu coronavirusul, spune managerul lor, Hamza Alouini, potrivit BBC.

Femeile spun că le e dor de familii, însă sunt susţinute să facă acest sacrificiu. "Soţul şi fiica mea de 16 ani mă susţin şi mă încurajează", spune Khawla Rebhi, una din angajate.

Fabrica îşi exporta echipamentele produse înainte de coronavirus, însă acum se concentrează doar pentru spitalele din Tunisia. Sunt 227 de cazuri confirmate, 6 oameni au murit, iar starea de urgenţă a fost instaurată.

Muncitorii autoizolaţi în fabrică au alături de ei doi bucătari, un doctor şi un farmacist. Sunt dormitoare separate pentru 110 femei şi 40 de bărbaţi, cu suficiente provizii pentru o lună.

"Avem zonă pentru mişcare şi exerciţii, femeile pot să danseze, iar bărbaţii joacă fotbal şi baschet în timpul liber", mai spune Khwawla, sefă de linie de producţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici