Coronavirus: 3 milioane de americani au rămas şomeri în numai o săptămână

Criza pandemiei de coronavirus se face resimţită în toată planeta, mai ales pe teritoriul Statelor Unite, unde peste 3 milioane de americani şi-au pierdut slujbele în numai o săptămână.

1164 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: 3 milioane de americani au rămas şomeri în numai o săptămână

Coronavirus: 3 milioane de americani au rămas şomeri în numai o săptămână

 

O statistică venită din partea Departamentului Muncii din Statele Unite arăta, joi dimineaţă, că rata şomajului a crescut de la 282.000 (săptămâna trecută) la 3,28 milioane în această săptămână din cauza pandemiei de coronavirus. Nu s-a mai întâmplat să existe o rată aşa de uriaşă din anul 1982 când fără loc de muncă au rămas 695.000 de oameni.
 
Jerome Powell, preşedintele Băncii Centrale a Statelor Unite, rămâne optimist în ceea ce priveşte această situaţie unică pentru americani şi referitor la perspectivele economice din America.
 
„Aceasta este o situaţie unică. Oamenii trebuie să înţeleagă că aceasta nu este o scădere obişnuită. La un moment dat, vom deţine sub control răspândirea virusului ,iar atunci, încrederea se va întoarce, afacerile se vor deschide din nou, oamenii vor reveni la muncă. Aşadar, puteţi observa o creştere semnificativă a şomajului, o scădere semnificativă a activităţii economice, dar poate exista şi o revenire bună în cealaltă parte a acesteia." , a declarat Powell conform publicaţiei Metro.
 
În SUA, barurile şi restaurantele au trecut la livrări cu scopul de a evita atragerea de grupuri mari de persoane care ar putea răspândi Covid-19. De asemenea, magazinele s-au închis, iar companiile aeriene din SUA au concediat zeci de mii de lucrători pe fondul unor interdicţii internaţionale de călătorie ce au dus la prăbuşirea cererii de zboruri.
În prezent, SUA a diagnosticat peste 69.000 de cazuri de coronavirus şi peste 1.000 de persoane au murit în urma infecţiei cu COVID-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici