Coronavirus. Angela Merkel a anunţat noile restricţii care vor intra in vigoare în Germania: "Credem că sunt justificate, chiar dacă sunt dure"

  • Germania îşi extinde blocarea la nivel naţional până la sfârşitul lunii şi introduce restricţii mai dure în lupta cu coronavirusul.
  • Noile norme vor restricţiona pentru prima dată călătoriile neesenţiale pentru rezidenţii din zonele afectate din toată Germania.
  • Magazinele şi restaurantele vor rămâne închise până la sfârşitul lunii ianuarie. Şcolile vor rămâne, de asemenea, închise, iar cursurile vor avea loc online, cel puţin până la sfârşitul lunii.
15934 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Angela Merkel a anunţat noile restricţii care vor intra in vigoare în Germania: "Credem că sunt justificate, chiar dacă sunt dure"
Germania îşi extinde blocarea la nivel naţional până la sfârşitul lunii şi introduce restricţii mai dure în efortul de limita creşterea numărului de cazuri de coronavirus, a anunţat marţi cancelarul Angela Merkel, relatează Reuters.
 
Trebuie să reducem contactele în continuare, deoarece am văzut că nu am reuşit să scădem incidenţa coronavirusului în ultimele săptămâni, pe cât am fi dorit,” a declarat Merkel după o întâlnire cu liderii celor 16 state federale ale Germaniei.
 
Noile norme vor restricţiona pentru prima dată călătoriile neesenţiale pentru rezidenţii din zonele afectate din toată Germania.
 
Acestea limitează mişcarea la o rază de 15 kilometri în oraşe şi districte unde numărul de cazuri noi de coronavirus este peste 200 la 100.000 de locuitori pe o perioadă de şapte zile.
 
Regulile includ, de asemenea, cea mai strictă limită a adunărilor de la prima închidere din primăvară, membrii oricărei gospodării putând întâlni doar o altă persoană.
 
Magazinele şi restaurantele vor rămâne închise până la sfârşitul lunii ianuarie. Şcolile vor rămâne, de asemenea, închise, iar cursurile vor avea loc online, cel puţin până la sfârşitul lunii.
 
"Credem că aceste măsuri sunt justificate, chiar dacă sunt dure", a spus Merkel, adăugând că ea şi liderii statului vor revizui noile măsuri pe 25 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici