Coronavirus: Guvernul australian va oferi gratuit întregii populaţii vaccinul Oxford / AstraZeneca, dacă acesta va da rezultate

  • Australia spune că a asigurat accesul la un vaccin promiţător contra coronavirusului şi va putea oferi doze gratuite întregii sale populaţii de 25 de milioane de oameni.
  • Vaccinul este dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca şi Universitatea Oxford.
  • Dacă studiile clinice vor avea succes, acordul cu AstraZeneca ar asigura „accesul timpuriu pentru fiecare australian”, a spus premierul Scott Morrison.
  • Numărul de decese din Australia din coronavirus este de peste 400.
1056 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Guvernul australian va oferi gratuit întregii populaţii vaccinul Oxford / AstraZeneca, dacă acesta va da rezultate

Coronavirus: Guvernul australian va oferi gratuit întregii populaţii vaccinul Oxford / AstraZeneca, dacă acesta va da rezultate

La începutul acestei luni, statul Victoria a declarat o stare de urgenţă şi a impus măsuri stricte de carantină după o creştere a infecţiilor cu coronavirus. Statul are peste 7.000 de cazuri active şi rămâne cea mai gravă problemă a Australiei.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca este unul dintre cei cinci candidaţi promiţători pentru a ajunge la un stadiu avansat al studiilor clinice,iar ţări din întreaga lume căută să îşi asigure accesul la vaccin pentru propriile populaţii.

„Dacă acest vaccin se va dovedi de succes, vom produce şi furniza vaccinuri imediat şi îl vom face gratuit pentru 25 de milioane de australieni”, a spus Morrison.

Nu a fost încă stabilit costul furnizării vaccinului întregii populaţii.

Separat, Australia a semnat, de asemenea, un acord în valoare de 25 milioane de dolari cu Becton Dickinson, o companie farmaceutică americană, pentru a furniza 100 de milioane de ace şi seringi.

Acordul cu AstraZeneca este primul acord pentru astfel de vaccinuri pe care l-a semnat Australia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici