Coronavirus în lume, 10 mai, LIVE UPDATE. Anthony Fauci, expertul imunolog al guvernului american, este în carantină. Anunţ în premieră făcut de un oficial chinez despre pandemie

  • Peste patru milioane de cazuri confirmate de coronavirus au fost raportate în întreaga lume
  • Tesla a dat în judecată Alameda County, districtul unde are singura fabrică din SUA
  • Anunţ în premieră făcut de un oficial chinez despre pandemie: a expus slăbiciunile din sistemul naţional de sănătate din China
  • Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu al doilea val de coronavirus
  • Trei oficiali de la Casa Albă, printre care şi Anthony Fauci în carantină după ce au intrat în contact cu o persoană infectată
  • Cursa pentru un vaccin: Americanii pregătesc proceduri pentru teste cu voluntari care să accepte infectarea cu noul coronavirus
24601 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume, 10 mai, LIVE UPDATE. Anthony Fauci, expertul imunolog al guvernului american, este în carantină. Anunţ în premieră făcut de un oficial chinez despre pandemie

Sursă foto: Profimedia

Rusia, printre cele mai afectate cinci ţări din lume de coronavirus

Autorităţile din Rusia au anunţat că ţara a înregistrat în ultimele 24 de ore peste 11.000 de cazuri noi de coronavirus, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor a depăşit 200.000 în această ţară.

Peste patru milioane de cazuri confirmate de coronavirus au fost raportate în întreaga lume

Peste patru milioane de cazuri confirmate de coronavirus au fost raportate în întreaga lume. Numărul total al deceselor a crescut, de asemenea, la peste 277.000 la nivel mondial. SUA rămâne cea mai grav afectată ţară, reprezentând peste un sfert din numărul de cazuri confirmate şi o treime din cel al deceselor.

Experţii avertizează că adevăratul număr de infecţii este probabil mult mai mare, din cauza numărului scăzute de testare în multe ţări. Ratele zilnice ale deceselor continuă să scadă în unele ţări, inclusiv în Spania şi Italia, dar există îngrijorarea că reducerea restricţiilor ar putea duce la un „al doilea val” de infecţii.

În plus, guvernele se pregătesc să ia măsuri pentru a contacara efectele crizei economice pe măsură ce pandemia loveşte pieţele şi lanţurile de aprovizionare la nivel global.

Tesla a dat în judecată Alameda County, districtul unde are singura fabrică din SUA

Tesla a dat în judecată Alameda County, districtul unde are singura fabrică din SUA, deoarece autorităţile nu au permis redeschiderea fabricii. Elon Musk a ameninţat că va reloca fabrica în alt stat, împreună cu cei 20000 de angajaţi pe care compania îi are în California.

CEO-ul Tesla le-a spus unui număr restrâns de angajaţi să reia producţia la fabrica Fremont, de lângă San Francisco, California. Autorităţile au avertizat că acest lucru poat duce la creştere a cazurilor de coronavirus. Aproape 9.500 de cazuri au fost raportate în San Francisco şi 342 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Aproape toate activităţile companiei au fost suspendate începând cu 23 martie.

Anunţ în premieră făcut de un oficial chinez despre pandemie

Un oficial chinez important a recunoscut pentru prima dată că pandemia a fost un test important care a expus slăbiciunile din sistemul naţional de sănătate din China. Declaraţia făcută de Li Bin, directorul Departamentului Naţional de Sănătate din China, este una în premieră şi vine după ce după ce Beijingul a fost criticat dur de comunitatea internaţională pentru cum a gestionat criza la debutul ei.

Coreea de Sud s-ar putea confrunta cu al doilea val de coronavirus. Totul ar fi pornit în cluburile din Seul

Coreea de Sud a închis barurile şi cluburile de noapte din Seul după ce o singură persoană a infectat alte 17 într-o singură seară. Barbatul nu a purtat mască şi a petrecut în mai multe locaţii diferite în seara respectivă. El nu ştia că este infectat şi se presupune că a intrat în contact cu alte 1500 de persoane.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus şi cazurile noi în scădere, în Italia

Decesele provocate de epidemia COVID-19 în Italia au scăzut sâmbătă la 194, faţă de 243 cu o zi înainte, a anunţat Agenţia pentru Protecţia Civilă, în timp ce numărul de cazuri noi a scăzut la 1.083 de la 1.327, vineri, potrivit Reuters.

Cursa pentru un vaccin: Americanii pregătesc proceduri pentru teste cu voluntari care să accepte infectarea cu noul coronavirus

Francis Collins, directorul Departamentului pentru Sănătate şi Servicii Umane al S.U.A.(NIH) din SUA, a cerut grupului de lucru pentru vaccinuri să elaboreze un plan "privind consideraţii ştiinţifice şi practice pentru un model de tip provocare umană în cazul Covid-19".

Grupul, din care fac parte specialişti de rang înalt în dezvoltarea vaccinurilor din universităţi şi industria de profil, se va reuni pe 11 mai pentru a discuta pe această temă.

Testele de tip "provocare umană" figurează de mult timp în istoria medicinei, deoarece infectarea deliberată a voluntarilor oferă rezultate mai rapid decât prin aşteptarea de a se infecta în comunitate, dar, în mod inevitabil, există şi riscuri.

Un număr din ce în ce mai mare de oameni de ştiinţă afirmă că lumea are nevoie de un vaccin anti-Covid-19 atât de urgent încât autorităţile de reglementare şi finanţatorii proiectelor de cercetare ar trebui să facă deja pregătirile, permiţând începerea studiilor prin infectare umană după ce potenţialele vaccinuri au finalizat testele iniţiale de siguranţă.

Aproximativ 100 de vaccinuri anti-Covid-19 sunt în curs de a fi dezvoltate în întreaga lume, multe fiind în fazele preliminare ale testelor clinice. Este improbabil să fie lipsă de voluntari - peste 14.000 de persoane s-au înscris deja într-un registru online administrat de grupul american provaccinare 1DaySooner.

Trei oficiali de la Casa Albă în carantină după ce au intrat în contact cu o persoană infectată

Trei oficiali americani de rang înalt, printre care şi dr. Anthony Fauci, se află de sâmbătă în carantină, după ce au intrat în contact cu o persoană care s-a dovedit pozitivă pentru COVID-19, potrivit unui purtător de cuvânt şi presei americane.

Coadă de peste un kilometru pentru alimente gratuite, în Geneva

Peste 1.000 de oameni au stat la coadă sâmbătă pentru a primi pachete cu alimente gratuite la Geneva, subliniind impactul epidemiei de coronavirus asupra imigranţilor săraci care muncesc în bogata Elveţie, relatează Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici