Coronavirus în lume LIVE UPDATE 17 decembrie. China va cumpăra cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Marea Britanie şi Statele Unite se numără printre ţările care au autorizat deja vaccinul Pfizer-BioNTech.

  • O companie farmaceutică chineză a declarat miercuri că a fost de acord să cumpere cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin coronavirus de la compania germană BioNTech, sub rezerva aprobării de către Beijing a acestuia.
  • Regulile principale de protecţie rămân aceleaşi: purtarea măştii atunci când ne aflăm în interior şi să păstrăm distanţa socială faţă de ceilalţi.
  • Marea Britanie şi Statele Unite se numără printre ţările care au autorizat deja vaccinul Pfizer-BioNTech.
394 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 17 decembrie. China va cumpăra cel puţin 100 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Marea Britanie şi Statele Unite se numără printre ţările care au autorizat deja vaccinul Pfizer-BioNTech.

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 16 decembrie. Italia anunţă peste 800 de decese asociate COVID-19, pentru a şaptea oară în al doilea val

Shanghai Fosun Pharmaceutical Group a declarat că filiala sa a încheiat un acord cu firma germană pentru a asigura „o aprovizionare adecvată” de vaccinuri în China, adăugând că va efectua o plată iniţială de 125 de milioane de euro înainte de sfârşitul anului pentru 50 milioane de doze, relatează France24.

Fosun Pharma a declarat că va plăti restul de 125 de milioane de euro după ce a primit autorizaţia de comercializare a vaccinului în China continentală.

Acordul nu a detaliat când vor sosi cele 50 de milioane de doze.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă europenilor să poarte masca atunci când participă la întâlnirile cu familia.

Rata de infectare în Europa este în continuare mare în majoritatea ţărilor, motiv pentru care cei de la OMS avertizează cu privire la o nouă creştere alarmantă a cazurilor COVID-19, la începutul anului 2021.

Cei de la OMS ne sfătuiesc ca în această perioadă să fim mult mai precauţi atunci când ne vedem cu familia. Regulile principale de protecţie rămân aceleaşi: purtarea măştii atunci când ne aflăm în interior şi să păstrăm distanţa socială faţă de ceilalţi.

”S-ar putea să ne simţim bizar când purtăm masca şi păstrăm distanţa în familie, dar e esenţial dacă ne dorim să nu ne confruntăm cu o creştere masivă şi bruscă a numărului de cazuri COVID-19, la începutul anului 2021”, au transmis cei de la OMS. 

Conform regulilor UE, Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) trebuie să analizeze şi să dea o recomandare pentru orice medicamente sau vaccinuri noi, însă decizia finală de a le permite intrarea în piaţa europeană trebuie luată de braţul executiv al Uniunii Europene, după consultarea cu guvernele statelor membre.

EMA a anunţat, marţi, că ar putea da recomandarea pentru vaccinul Pfizer-BioNTech în data de 21 decembrie, cu o săptămână mai devreme decât era programat iniţial.

„Dacă acesta va fi cazul, Comisia Europeană este pregătită să furnizeze autorizaţia oficială pentru a-l plasa în piaţă prin proceduri rapide, de urgenţă. O putem face în două zile”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreşedinte al Comisiei Europene, în faţa parlamentului european.

Marea Britanie şi Statele Unite se numără printre ţările care au autorizat deja vaccinul Pfizer-BioNTech.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici