Coronavirus în lume LIVE UPDATE 18 august. SUA înregistrează peste 35 de mii de cazuri noi, iar Wuhan organizează petreceri

  • Numărul cazurilor de coronavirus raportate în lume a depăşit 22 de milioane
  • Turcia a raportat 1.233 de noi cazuri în ultimele 24 de ore
  • Dacă epidemia din Noua Zeelandă este „teribilă” cum spune Trump, atunci cât de rău este în restul lumii?
  • SUA au înregistrat peste 35.000 de cazuri noi de Covid-19
2866 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 18 august. SUA înregistrează peste 35 de mii de cazuri noi, iar Wuhan organizează petreceri

 

Numărul total al cazurilor de Covid-19 în Turcia a depăşit 250.000, în timp ce numărul deceselor cauzate de noul virus se apropie de 6.000, potrivit unor date raportate de Ministerul Sănătăţii din Turcia.

Distracţie şi înghesuială fără mască la Wuhan, oraşul de unde a pornit epidemia de coronavirus

Au apărut reacţii după ce chinezii s-au distrat la înghesuială fără mască la Wuhan, oraşul de unde a pornit epidemia de coronavirus. Astfel, aceştia au organizat o petrecere fără măşti şi măsuri de distanţare la un festival de muzică electronică din Wuhan, epicentrul mondial al noului coronavirus. În weekend, mii de chinezi au sfidat frica de Covid-19 şi s-au bălăcit într-un parc acvatic.

 

SUA raportează peste 35.000 de cazuri noi de Covid-19

Statele Unite au raportat luni, 35.112 de cazuri noi şi 445 de decese, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins. Aceste cifre ridică totalul naţional la cel puţin 5.438.325 de cazuri şi 170.497 de decese.

Totalurile includ cazuri din toate cele 50 de state, districtul Columbia şi alte teritorii americane.     
                            

Dacă epidemia din Noua Zeelandă este „teribilă” cum spune Trump, atunci cât de rău este în restul lumii?


Luni, într-un discurs electoral la Minnesota, aparent, Donald Trump s-a simţit răzbunat. Preşedintele american a făcut referire la ţările care spuneau ca au învins coronavirusul, iar acum se confruntă cu “o explozie” de cazuri noi de Covid-19.


"Chiar şi în Noua Zeelandă, aţi văzut ce se întâmplă în Noua Zeelandă? Au învins, au învins, a fost ca o ştire de prima pagină doar pentru că au vrut să-mi demonstreze ceva ”, spune Trump. “Problema este că creşterea numărului de cazuri în Noua Zeelandă ... este groaznică”, adaugă el.

Aceste declaraţii vin în timp ce SUA au înregistrat luni 41.893 de noi cazuri de coronavirus şi 654 de noi decese, iar Noua Zeelandă a raportat doar 9 cazuri noi de Covid-19.


Japonia raportează peste 640 de cazuri noi de Covid-19


Luni, ministerul Sănătăţii din Japonia a raportat 642 de cazuri noi de coronavirus şi 16 decese.
Aceasta este cea mai mare creştere zilnică a deceselor, de când ţara a ridicat starea de urgenţă.
Dintre noile cazuri raportate luni, 161 de infecţii sunt în capitala Tokyo.

Noile cifre ridică totalul naţional la 57.397 de cazuri şi 1.128 de decese.


Mexic raportează peste 3.500 de cazuri noi de Covid-19

Mexic a înregistrat luni 3.571 cazuri noi de Covid-19, ceea ce a adus numărul total de infecţii confirmate în ţară la 525.733.

Ministerul Sănătăţii din Mexic a raportat, de asemenea, 266 de noi decese, ridicând numărul deceselor la 57.023.

În timpul unui discurs electoral, Donald Trump a criticat Noua Zeelandă de faptul că nu vrea să vadă explozia de cazuri de noi de Covid-19 din ţară, menţionând că regiunile pe care lumea le aprecia ca fiind poveşti de success, acum se confruntă cu o „creştere semnificativă” a cazurilor.

Aceste declaraţii vin în timp ce SUA au înregistrat luni 41.893 de noi cazuri de coronavirus şi 654 de noi decese, iar Noua Zeelandă a raportat doar 9 cazuri noi de Covid-19.

„Vedeţi ce se întâmplă în Noua Zeelandă? Au învins, au învins, a fost ca o ştire de prima pagină, deoarece au vrut să-mi demonstreze ceva”, a spus preşedintele american la un miting de campanie în Mankato, Minnesota.

„O creştere mare a numărului de infecţii în Noua Zeelandă, ştiţi că este groaznic, nu ne dorim acest lucru, dar acesta e un inamic invizibil pe care China nu ar fi trebuit niciodată să-l lase să vină în Europa, şi nici în restul lumii”, adaugă Trump.

Este pentru prima dată când Trump menţionează Noua Zeelandă într-un discurs de campanie. Marţi, premierul Jinda Ardern i-a răspuns preşedintelui american, spunând că nu există "nicio comparaţie" între situaţia din SUA şi ţara sa.

În total, 22 de persoane au murit de Covid-19 în Noua Zeelandă, în comparaţie cu SUA unde şi-au pierdut viaţa peste 170,000 oameni, cel mai mare număr de decese din lume.

CNSU: Carantină pentru persoanele care sosesc în România din şase regiuni ale Spaniei

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, luni, o decizie prin care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc din şase regiuni ale Spaniei. Potrivit hotărârii, se instituie măsura carantinei pentru românii care sosesc din şase regiuni ale Spaniei.

The Times of Israel: Un nou test COVID, pe baza unei soluţii de gargară, dă rezultate în doar o secundă şi are o precizie de 95%

Oamenii de ştiinţă israelieni lucrează la un nou test ultra-rapid de depistare a coronavirusului, realizat pe sute de pacienţi şi care până acum a demonstrat o acurateţe de 95%. Dezvoltatorii testului au construit un aparat de mărimea unei scrumiere, alimentat prin USB, cu care durează doar o secundă pentru a efectua, cu ajutorul luminii, o analiză a apei cu care pacientul a făcut gargară.

Cehii trebuie să poarte din nou masca de protecţie în spaţiile publice închise, din 1 septembrie

Dacă ai de gând să mergi în Cehia, trebuie să ştii că purtarea măştii de protecţie va fi din nou obligatorie din 1 septembrie în mijloacele de transport în comun şi în mai multe spaţii publice închise. Decizia a fost luată de guvernul ceh în urma înmulţirii cazurilor de Covid-19, dar şi deoarece se aşteaptă la o toamnă grea, scrie Reuters.

Vaccinul rusesc, la graniţa României. Preşedintele Republicii Moldova a cerut vaccinul creat de ruşi

Să ştii că noul ”sputnik” al lui Putin ar putea ajunge cu uşurinţă în România. Şi nu-ţi vorbesc de primul satelit artficial al pământului şi nici de agenţia de ştiri ”Sputnik”, care oricum e prezentă deja. De data aceasta vaccinul rusesc ”Sputnik V” s-ar putea să treacă foarte uşor graniţa de est.

Cursa periculoasă pentru punerea în circulaţie a unui vaccin. Neliniştile provocate în rândul americanilor de ”Operation Warp Speed“

Guvernul american doreşte ca vaccinul împotriva Covid-19 să apară cât mai repede. De aceea a fost creată operaţiunea „Warp Speed”, pentru care congresul plăteşte mai mult de zece miliarde de dolari. În medie, în ultimele săptămâni 1.000 de oameni au murit în fiecare zi în SUA din cauza noii boli.

Sputnik V. Vaccinul anticoronavirus dezvoltat de cercetătorii ruşi va fi testat în Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite

Rusia a încheiat un acord pentru a efectua ultimele faze ale testelor clinice pentru vaccinul anticoronavirus în Regatul Arabiei Saudite şi Emiratele Arabe Unite, anunţă Bloomberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici