Coronavirus în lume LIVE UPDATE 9 aprilie | Peste 1,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global. În Spania, au murit peste 15.000 de oameni din cauza COVID-19

  • În statul New York, numărul de cazuri de coronavirus a atins un nou record
  • FT: Germania şi Franţa, principalele economii ale zonei euro, intră în recesiuni istorice
  • Şeful OMS râspunde criticilor lui Trump în privinţa gestionării pandemiei de coronavirus
4940 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 9 aprilie | Peste 1,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global. În Spania, au murit peste 15.000 de oameni din cauza COVID-19

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 9 aprilie | Şeful OMS a răspuns criticilor aduse de Donald Trump / În New York, numărul cazurilor de coronavirus a atins un nou record

Numărul morţilor din cauza coronavirusului a depăşit 15.000 în Spania, iar peste 150.000 de oameni au fost confirmaţi pozitiv în această ţară

În Spania, s-au înregistrat 683 de noi decese, joi, potrivit ministrului spaniol al Sănătăţii. Aceasta reprezintă o scădere faţă de ziua precedentă, când 757 de oameni au murit în 24 de ore, potrivit El Pais.
 
În total, 15.238 de oameni au murit, în timp ce 152.446 s-au infectat cu noul coronavirus şi 52.165 s-au vindecat, în Spania.
 
Peste 1,5 milioane de cazuri de infectare la nivel global
 
Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 1,5 milioane, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Decesele au trecut, de asemenea, de limita de 88.000 la nivel mondial.
 
În prezent, în Statele Unite ale Americii sunt confirmate cele mai multe cazuri de COVID-19, ultimele date indicând 432.000 de persoane infectate. Numărul morţilor a depăşit 14.800, după ce miercuri au fost înregistrate cele mai multe decese într-o singură zi, anume 1.922.
 
În statul New York, numărul de cazuri de coronavirus a atins un nou record
 
Numărul de cazuri de coronavirus în statul New York a ajuns miercuri la un nou record, apropiindu-se de 150.000, depăşind Spania la numărul de infecţii, chiar dacă autorităţile au avertizat că numărul oficial de decese ar putea fi subestmat, potrivit Reuters. (Citeşte continuarea...)
 
FT: Germania şi Franţa, principalele economii ale zonei euro, intră în recesiuni istorice
 
Germania şi Franţa, principalele două economii din zona euro, riscă intrarea în recesiuni istorice, care vor anula în doar câteva luni ani întregi de creştere economică, în contextul impactului crizei coronavirusului, conform unor prognoze publicate miercuri, scrie Financial Times. (Citeşte continuarea...)
 
Studiu: Coronavirusul s-ar putea răspândi mai rapid decât se credea
 
Noul coronavirus s-a răspândit în China mai rapid decât se credea până acum, afirmă cercetători din SUA, sugerând că vaccinarea extrem de extinsă sau dobândirea imunităţii ar putea fi necesare pentru oprirea pandemiei, relatează agenţia Bloomberg. (Citeşte continuarea...)
 
Şeful OMS râspunde criticilor lui Trump în privinţa gestionării pandemiei de coronavirus
 
Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a emis miercuri un comunicat prin care a apărat gestionarea pandemiei de  coronavirus, ca răspuns la criticile preşedintelui american Donald Trump potrivit cărora Washingtonul ar putea revizui finanţarea pe care o acordă agenţiei, potrivit Reuters. (Citeşte continuarea...)
 
Prefectura Aichi din centrul Japoniei va decreta stare de urgenţă
 
Guvernatorul prefecturi Aichi din zona centrală a Japoniei, care include oraşul Nagoya şi, de asemenea, găzduieşte sediul companieiToyota Motor Corp, a declarat joi că va decreta o stare de urgenţă pentru prefectura sa începând cu ziua următoare, potrivit Reuters. (Citeşte continuarea...)
 
sursa foto: profimedia
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici