Coronavirus în lume LIVE UPDATE: Italia a depăşit China la numărul total al deceselor. Italienii au anunţat 427 de noi morţi într-o singură zi

  • Italia acuză România că ar fi vândut măştile destinate spitalelor italiene Rusiei
  • Rusia anunţă primul deces cauzat de Covid-19
  • Societatea de transport din Londra (TfL) a anunţat că zeci de staţii de metrou vor fi închise pentru o perioadă nedeterminată.
16111 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE: Italia a depăşit China la numărul total al deceselor. Italienii au anunţat 427 de noi morţi într-o singură zi

Sursa foto: Profimedia

UPDATE ora 21.30 Bilanţul epidemic în SUA: 150 de morţi şi 10.491 de cazuri de coronavirus înregistrate

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a anunţat joi seară că în Statele Unite se înregistrează în total 10.491 de cazuri de coronavirus şi 150 de decese, informează agenţia de presă Reuters. Citeşte continuarea...

UPDATE ora 17.40 COVID-19 în Italia: S-au înregistrat 427 de decese în plus faţă de ziua de miercuri

Din păcate, Italia a depăşit China la numărul de decese provocate de coronavirus. Cu 427 de decese în ultimele 24 de ore, Italia a ajuns la 3.405. China a raportat 3.245 de morţi. Numărul total al persoanelor infectate până acum este de 41.035, au anunţat joi seară autorităţile italiene. Citeşte continuarea...

UPDATE ora 16.20 Covid-19 în Germania: 13.600 de cazuri confirmate şi 33 de morţi

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 33 de morţi în Germania, iar numărul total al cazurilor este la nivelul 13.600, informează publicaţia Morgen Post.
 
Miercuri, autorităţile anunţaseră 26 de morţi în Germania şi 10.000 de cazuri de coronavirus.

UPDATE ora 14.30 Bilanţul epidemic a ajuns la 767 de morţi în Spania

Bilanţul epidemic a ajuns la 767 de morţi în Spania, în creştere cu 30% în ultimele 24 de ore, iar numărul cazurilor de coronavirus este de 17.147, anunţă autorităţile. Citeşte continuarea...

UPDATE ora 14:00 Italia acuză România că ar fi vândut Rusiei măştile destinate spitalelor italiene

Un subsecretar de stat din Ministerul de Externe de la Roma, Manlio Di Stefano, a declarat presei că, la Bucureşti, mai mulţi emisari ruşi au blocat tranzacţia cu o sumă importantă de bani. Citeşte continuarea...

UPDATE ora 11:10 Rusia anunţă primul deces cauzat de Covid-19

Este vorba despre o femeie în vârstă de 79 de ani, care avea şi alte probleme de sănătate anterior infectării cu coronavirus.

Până în prezent, Rusia a înregistrat 147 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus.

UPDATE ora 10:40 Landul austriac Tirol anunţă noi măsuri pentru limitarea numărului de infecţii

Landul austriac Tirol, o destinaţie turistică importantă, a anunţat joi că impune noi restricţii până pe 5 aprilie. Decizia autorităţilor locale din landul cu 750.000 de locuitori a fost luată în încercarea de a limita creşterea numărului de infecţii cu coronavirus, informează Reuters. Citeşte continuarea...

UPDATE ora 10.30 Zeci de staţii de metrou din Londra vor fi închise pentru o perioadă nedeterminată

Societatea de transport din Londra (TfL) a anunţat o serie de măsuri, miercuri seară, făcând un apel la oamenii din capitala Marii Britanii să călătorească doar dacă este absolut necesar. 

„Îi rog pe londonezi să folosească transportul public doar pentru călătoriile esenţiale. Toată lumea ar trebui să urmeze noile reguli şi sfaturi pentru a se proteja”, a declarat primarul Londrei, Sadiq Khan.

Până la această oră, în Londra au fost confirmate 953 de cazuri de coronavirus, potrivit The Guardian. 

UPDATE ora 08.40 Mexicul anunţă primul deces cauzat de COVID-19

Ministerul Sănătăţii din Mexic a confirmat primul deces cauzat de noul coronavirus din ţară. Citeşte continuarea...

Până la ora transmiterii acestei ştiri, la nivel global, au fost confirmate 218,815 cazuri de COVID-19 şi 8,810 decese. De asemenea, peste 84,100 de oameni au fost declaraţi vindecaţi, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins.

UPDATE ora 08.24 Preşedintele indonezian vrea ca testarea coronavirusului să fie intensificată

Preşedintele indonezian, Joko Widodo, vrea ca testarea coronavirusului să fie intensificată şi cere creşterea numărului de centre de testare.

Indonezia trebuie să extindă imediat testarea coronavirusului pentru a se asigura că detectează cât mai multe infecţii, a declarat joi, preşedintele Joko Widodo, citat de Reuters.

„Cer să crească numărul de kituri de testare şi numărul de centre de testare şi să fie implicate mai multe spitale", a spus el.

Miercuri, Indonezia a înregistrat cel mai mare salt zilnic de 55 de infecţii, pentru un total de 227 de cazuri.

UPDATE ora 08.00 Australia interzice accesul cetăţenilor străini care nu au reşedinţă în ţară

Premierul Australiei, Scott Morrison, a anunţat joi că a decis să interzică accesul în ţară pentru toţi cetăţenii străini care nu au reşedinţă în Australia începând de vineri, pe fondul pandemiei de coronavirus, potrivit Reuters. Citeşte continuarea...

Pentru prima dată de la apariţia COVID-19, China nu a raportat niciun caz nou de îmbolnăvire locală

China nu a raportat, joi, nicio infecţie locală, acest lucru având loc pentru prima dată de când a început criza coronavirusului, în urmă cu trei luni, scriu jurnaliştii de la New York Times. Toate cazurile nou diagnosticate sunt ale unor persoane care au venit în statul nipon din altă parte.

Pe măsură ce guvernele din Italia, Statele Unite şi din alte ţară se luptă cu pandemia, China a anunţat că nu există nicio nouă îmbolnăvire în rândul locuitărilor locali.

Oficialiichinezi, citaţi de New York Times, au declarat joi că 34 de cazuri noi au fost confirmate în rândul persoanelor care au ajuns din afara Chinei. În China, multe provincii şi oraşe s-au închis în privinţa călătorilor, ridicând întrebarea dacă virusul nu va reapărea odată ce aceste bariere vor fi ridicate şi oamenii vor începe să străbată din nou ţara.

„Este foarte clar că acţiunile întreprinse în China au dus la finalul primului val de infecţii. Întrebarea este ce se va întâmpla dacă va exista un al doilea val, deoarece tipul de măsuri pe care China le-a implementat nu sunt neapărat durabile pe termen lung”, a spus Ben Cowling, şeful diviziei de epidemiologie şi biostatistică de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Hong Kong.

Liderul Chinei, Xi Jinping, a cerut un „război al oamenilor” împotriva epidemiei, iar presa de propagandă a lăudat acţiunea partidului, spunând că este un model pentru alte ţări.

Un orăşel din Nordul Italiei nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19

Vo, un orăşel din Nordul Italiei, situat lângă Veneţia, nu a mai raportat niciun caz nou de COVID-19, după un experiment ce a implicat testarea tuturor locuitorilor săi, anunţă Sky News. Localitatea numără 3.300 de persoane şi toate au fost testate pentru infecţia cu coronavirus.

Oraşul Vò, amplasat în Provincia Padova, a fost unul dintre cele 11 oraşe şi sate din centrul focarului COVID-19 al Italiei şi este, practic, locul de unde a pornit pandemia de infecţii cu coronavirus.

Experimentul a presupus testarea întregii populaţii a oraşului, respectiv 3.300 de persoane. De asemenea, a fost impusă o carantină foarte strictă în cazul celor infectaţi şi a contactelor acestora.

Presa italiană, citată de Sky News, sugerează că oraşul nu a înregistrat cazuri noi, începând de vineri.

„Testarea a fost vitală, a salvat multe vieţi”, a spus primarul orăşelului, Giuliano Martini.

Andrea Crisanti, un expert de la Imperial College London, a declarat presei italiene că testarea întregii populaţii a făcut diferenţa.

„În Vo, am testat toţi locuitorii, chiar şi cei care erau asimptomatici”, a afirmat Crisanti.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

BCE lansează un program de achiziţii pentru combaterea pandemiei

Banca Centrală Europeană (BCE) anunţă lansarea unui program de achiziţii pentru combaterea pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 750 de miliarde de dolari, potrivit unui comunicat publicat pe BCE. Achiziţiile vor putea fi făcute până la sfârşitul anului 2020.

Consiliul guvernatorilor a decis, miercuri, lansarea unui nou program de cumpărare de active în sectorul privat şi public pentru a proteja politica monetară în contextul răspândirii infecţiilor cu coronavirus.

Consiliul guvernatorilor va încheia achiziţiile de active nete în cadrul acestui program după ce criza provocată de COVID-19 se va încheia, dar nu înainte de sfârşitul anului 2020.

„BCE se va asigura că toate sectoarele economiei pot beneficia de condiţii de finanţare care le permit să facă faţă acestui şoc. Acest lucru se aplică în mod egal familiilor, firmelor, băncilor şi guvernelor”, menţionează comunicatul publicat pe site-ul oficial al BCE.

Portugalia intră în stare de urgenţă din cauza coronavirusului

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a decretat miercuri stare de urgenţă pentru combaterea pandemiei de coronavirus, anunţă site-ul Politico.eu. Portugalia se alătură, astfel, statelor europene care au impus această măsură excepţională, între care se numără şi România.

Noile măsuri permit premierului António Costa să restricţioneze circulaţia persoanelor, să suspende temporar dreptul lucrătorilor din sectoare precum sănătatea, protecţia civilă, securitatea şi apărarea, să facă grevă şi să interzică protestele şi întâlnirile sociale sau religioase, potrivit site-ului citat.

Noile măsuri urmează să fie impuse de joi şi să funcţioneze până pe 2 aprilie, când vor fi evaluate.

Anterior, tot în cursul zilei de joi, premierul portughez a declarat că „declararea stării de urgenţă nu va însemna suspendarea democraţiei”.

„Ţara nu se va opri”, a spus el.

Conform celor mai recente raportări, în Portugalia sunt 448 de cazuri de COVID-19, iar doi oameni şi-au pierdut viaţa din cauza infecţiei cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici