Coronavirus în România LIVE UPDATE. 25 de persoane au fost declarate vindecate. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 277 în ţara noastră. Încă doi medici confirmaţi cu COVID-19

  • Numărul cazurilor confirmate de COVID-19 în România a ajuns, joi, la 277
  • Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale
  • Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani, iar printre aceştia se numără şi doi medici
17069 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România LIVE UPDATE. 25 de persoane au fost declarate vindecate. Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 277 în ţara noastră. Încă doi medici confirmaţi cu COVID-19

Coronavirus în România LIVE UPDATE

UPDATE ora 13.50 Doi medici se numără printre cazurile coronavirus confirmate joi la Suceava 

Doi medici de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava sunt infectaţi cu noul coronavirus. Aceştia au intrat în contact cu pacienţi suspecţi de infecţie.

„În data de 19.03.2020 au fost confirmaţi pozitivi la testul pentru coronavirus doi medici ai Secţiei de Boli Infecţioase. Aceştia au avut contact cu pacienţi suspecţi, respectând măsurile de protecţie impuse", au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Suceava, printr-un comunicat de presă.

Cei doi medici sunt izolaţi acasă şi vor fi internaţi „în funcţie de agravarea simtomatologiei".

Spitalul anunţă că cei doi medici sunt trataţi „conform protocolului”.

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a decis înlocuirea medicilor, iar secţia a fost dezinfectată.

Joi au fost înregistrate 17 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, din care patru în Suceava.

 

 

UPDATE ora 13.00 Bilanţul ajunge la 277 de cazuri de coronavirus în România

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până acum, în României au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate şi externate (16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani.

Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună. La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici