Coronavirus în România. Peste 85% din decesele înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Peste 85% din decesele înregistrate la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus au fost raportate la persoane nevaccinate, arată raportul săptămânal publicat miercuri de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

703 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în România. Peste 85% din decesele înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Coronavirus în România. Peste 85% din decesele înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

„85,7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 14,3% la persoane vaccinate cu schema incompletă”, se arată în raport. De asemenea, 71,4% din totalul deceselor au fost înregistrate în Neamţ, Bacău, Călăraşi, Satu Mare şi Botoşani.

INSP mai arată că 81,5% din cazurile confirmate în perioada 26 iulie – 1 august au fost înregistrate la persoane nevaccinate. Din totalul cazurilor nou confirmate, 50,3% s-au înregistrat în Bucureşti, Constanţa, Cluj, Ilfov şi Timiş.

De la începutul pandemiei până în prezent 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbaţi. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

CITEŞTE ŞI: Coronavirus România LIVE UPDATE 4 august 2021. Începutul valului patru? Cel mai mare număr de cazuri din ultimele luni. Bilanţ complet COVID-19

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici