Coronavirus. Italia are în vedere restricţii mai stricte la nivel naţional în perioada Crăciunului. Lockdown parţial între 24 decembrie şi 2 ianuarie

  • Italia are în vedere restricţii mai stricte la nivel naţional împotriva coronavirusului în perioada sărbătorilor de Crăciun.
  • Italia, prima ţară europeană afectată de pandemie, a depăţit sâmbătă Marea Britanie la numărul de decese.
  • Mass-media italiană a scris că guvernul ar putea decide să bage ţara într-un lockdown parţial din 24 decembrie până pe 2 ianuarie, cel puţin..
624 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Italia are în vedere restricţii mai stricte la nivel naţional în perioada Crăciunului. Lockdown parţial între 24 decembrie şi 2 ianuarie
Italia are în vedere restricţii mai stricte la nivel naţional împotriva coronavirusului în perioada sărbătorilor de Crăciun, a declarat luni ministrul Sănătăţii, după ce în weekend a crescut numărul infecţiilor cu Covid-19.
 
Italia, prima ţară europeană afectată de pandemie, a depăţit sâmbătă Marea Britanie la numărul de decese, ajungând la un total de 65.000.
 
"Sperăm să luăm în curând noi măsuri pentru prevenirea unui al treilea val," a declarat ministrul Sănătăţii Roberto Speranza postul de radio de stat RAI, citat de Reuters.
 
În toată Europa, guvernele au avertizat cu privire la o nouă creştere a infecţiilor în cazul în care întrunirile de Crăciun se  vor desfăşura normal. Atât Germania, cât şi Olanda au decis blocaje mai stricte în perioada vacanţei.
 
Mass-media italiană a scris că guvernul ar putea decide să bage ţara într-un lockdown parţial din 24 decembrie până pe cel puţin 2 ianuarie, extinzând restricţiile de noapte, interzicând circulaţia neesenţială şi închiderea magazinelor, barurilor şi restaurantelor în weekend şi de sărbători, cu excepţia celor care vând bunuri esenţiale.
 
„Trebuie să evităm mulţimile, este normal ca oamenii să facă cumpărături, dar atunci când o persoană vede că există mulţi oameni, el sau ea ar trebui să evite aceste locuri”, a adăugat Speranza.
 
Conform unui decret adoptat la începutul acestei luni, în ziua de Crăciun, Ziua Boxului şi ziua de Anul Nou, orice mişcare între oraşe a fost interzisă, cu excepţia motivelor de muncă, de sănătate sau de urgenţă.
 
În plus, guvernul a interzis circulaţia între cele 20 de regiuni ale ţării în perioada 21 decembrie - 6 ianuarie, a închis staţiunile de schi în aceeaşi perioadă şi a interzis tradiţionala Liturghie de Crăciun de la miezul nopţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici