Coronavirus: Medicii din Franţa cer guvernului să publice comenzile de măşti şi de teste din ultimele 3 luni

Acest colectiv C19 este deja la originea plângerilor împotriva lui Édouard Philippe şi Agnès Buzyn pentru „minciuna de stat”.

988 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Medicii din Franţa cer guvernului să publice comenzile de măşti şi de teste din ultimele 3 luni

Coronavirus: Medicii din Franţa cer guvernului să publice comenzile de măşti şi de teste din ultimele 3 luni

Încrederea pare rupta. Un grup de medici aflaţi deja la originea plângerilor împotriva primului ministru Édouard Philippe şi a fostului ministru al sanatatii Agnès Buzyn, au cerut vineri sa consulte contractele de comenzi de măşti şi teste de detectare a coronavirusului  din ultimele trei luni, a anunţat vineri avocatul lor.

Această „somatie pentru interpelare” se referă la „contracte şi comenzi pentru măşti, indiferent de tipul lor”, precum şi „contracte referitoare la testele de screening Covid-19”, care au fost „încheiate de stat începând cu 20 decembrie ",  specifică Fabrice Di Vizio într-un comunicat de presă.

Se asteapta un „răspuns în termen de 48 de ore”

Această acţiune a fost introdusă de „92 de profesionişti din domeniul sănătăţii reprezentând colectivul C19”, dintre care trei membri au depus plângere săptămâna trecută în faţa Curţii de Justiţie a Republicii împotriva primului ministru şi a fostului ministru al Sănătăţii.

Aceştia invocă obligaţia administraţiei „de a publica comenzile sau de a comunica documentele pe care le deţin persoanelor care o solicită”.

„Multe companii oferă măşti sau teste”, care „nu ajung în cabinete sau spitale”, spune avocatul lor, care speră „un răspuns în 48 de ore” pentru a „reconstrui cel puţin parţial încrederea între profesioniştii de stat şi cei ai sănătăţii ”.

Sursa: Le Parisien

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici