Coronavirusul, muza artiştilor. Cât costă vaza din lut în formă de SARS-CoV-2

  • Pandemia a inspirat o serie de lucrări, de la portrete ale unor vedete cu măşti, până la coronavirusul modelat în lut.
  • Lee Cartledge, olar din North Yorkshire, a cheltuit o mare parte din economiile sale, făcând vaze în forma virusului SARS-CoV-2.
  • Vaza COVID-19 în ediţie limitată are un preţ de 90 de lire sterline, iar 10 lire sterline din fiecare vânzare sunt destinate unor organizaţii caritabile care ajută persoanele afectate de pandemie.
296 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul, muza artiştilor. Cât costă vaza din lut în formă de SARS-CoV-2

Sursa foto: Twitter

Acestuia i-a venit ideea în februarie anul trecut, după ce a văzut forma coronavirusului la ştiri. „Au continuat să vină cu această imagine glorioasă a acestui virus sângeros care cerea să fie făcut în lut, după părerea mea”, a spus autorul.

Până acum, Cartledge a vândut 107 vaze. Medicii şi asistentele au cumpărat-o ca amintire, spune el, iar o persoană care a pierdut un prieten apropiat din cauza virusului a cumpărat trei, una pentru el, una pentru a o dona la spitalul unde a murit prietenul său şi una pentru a lua cu el la o strângere de fonduri în urma unui tur cu motocicleta, potrivit The Guardian.

Cartledge recunoaşte că poate nu ar fi trebuit să facă vaza în formă de coronavirus. „Am fost puţin îngrijorat să creez o versiune a virusului care, probabil, avea să ne omoare pe mulţi dintre noi. Mi s-a părut un lucru prostesc de făcut în timp ce NHS a fost depăşit de situaţie”, însă a adăugat că „este doar artă. Eşti obligat să creezi obiecte care să reflecte actualitatea şi aşa am făcut”.

Fotografii şi alţi artişti au fost, de asemenea, inspiraţi de această pandemie. Joanna Vestey a creat o serie de portrete cu actori, artişti şi scriitori cunoscuţi care poartă măşti pentru a strânge bani pentru AT The bus, o organizaţie caritabilă care susţine copiii şi tinerii.

Academia Regală de Arte va deschide în scurt timp expoziţia de vară 2021, care va fi cea mai mare expoziţie de artă contemporană cu prezentare deschisă din lume, va fi alcătuită din lucrări create în cursul anului trecut, care, potrivit unui purtător de cuvânt, ar putea reflecta îndeaproape experienţele artiştilor profesionişti şi amatori despre COVID-19 şi pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici