"Coronavirusul nu poate fi oprit", spune medic german de top. Ce recomandări face

  • Epidemiologul german Tobias Kurth spune că va trebui să ne obişnuim cu viaţa sub ameninţarea coronavirusului.
  • Doar vaccinul sau imunizarea de turmă ne salvează.
  • Medicul recomandă reluarea activităţilor economice şi şcolilor gradual, cu mare atenţie.
5022 afișări
Imaginea articolului "Coronavirusul nu poate fi oprit", spune medic german de top. Ce recomandări face

"Coronavirusul nu poate fi oprit", spune medic german de top. Ce recomandări face







Epidemiologul german de top Tobias Kurth a declarat la televiziunea germană Deutsche Welle că vremea caldă nu va aduce nicio schimbare în comportamentul coronavirusului, iar singurele remedii sunt vaccinul sau imnunizarea de turmă. El recomandă reluarea activităţii gradual şi cu reguli de distanţare socială. Afacerile trebuie salvate, la fel si educaţia copiilor, spune el.

"Nu e diferenţa între regiunile calde şi cele reci, nu cred că virusul este afectat de temperatură. Dar e adevarat că pe timpul sezonului rece pielea din nas şi gât e mai susceptibilă pentru o infecţie, dar nu cred că virusul este afectat de temperatură.

Primavara nu e un anotimp rău pentru coronavirus, este un anotimp bun pentru noi, să ne bucurăm de soare, sa inhalăm nişte aer curat, să ne bucurăm de primăvara acum. Dar pentru virus nu contează.

Trebuie sa înţelegem că virusul nu poate fi oprit. Motivul pentru aceste măsuri şi restriicţiile pentru contact fizic este pentru a permite sistemului sanitar să respire. În Italia şi Spania, spitalele sunt copleşite, din acest motiv luăm măsuri. Dacă relaxam măsurile nu înseamnă că virusul s-a dus, virusul este încă acolo şi trebuie să avem de-a face cu el pentru următoarea perioadă până vom avea vaccinul sau până când suficiente persoane au avut virusul.

Cercetătorii şi politicienii au discutat despre relaxare, nu ştie nimeni dacă e momentul potrivit acum sau peste 3 săptămâni. Important e cum relaxăm aceste măsuri de distanţare socială. Datele economice şi alţi indicatori nu sunt relevanţi pentru oameni. Trebuie să vedem cum ne întoarcem la o viaţă care are sens, dar nu la viaţa de dinainte. Să deschidem afacerile, să trimitem copiii la şcoală, dar gradual.

Trebuie să fim foarte atenţi, e decizie politică, însă experţii în sănătate trebuie să facă recomandările. Nu cred că trebuie izolate anumite categorii de oameni, cum sunt bătraânii sau oameni bolnavi şi vulnerabili.

Trebuie să vedem ce este posibil şi ce pot face oamenii, cred că am înţeles ca societate cu toţii importanţa de a distruge acest virus şi importaţa susţinerii sistemului sanitar şi treuie să contăm pe fiecare ca sa facem acest lucru sa se întâmple"

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici