COVID-19: Cum îţi poţi da seama că tusea este specifică infecţiei cu virusul. Simptomele explicate de medici

Timp de secole, medicii şi asistenţii medicali au consultat diferitele tipuri de tuse, în căutarea unor indicii care să ajute la diagnosticarea bolii de bază. Tusea este un instrument valoros de diagnostic, dar în această perioadă rămâne întrebare dacă ai o tuse relativ infensivă sau o tuse specifică infecţiei cu noul virus.

17796 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Cum îţi poţi da seama că tusea este specifică infecţiei cu virusul. Simptomele explicate de medici

COVID-19: Cum îţi poţi da seama că tusea este specifică infecţiei cu virusul. Simptomele specifice explicate de medici

 

O tuse ocazională este sănătoasă, dar una care persistă săptămâni întregi, produce mucuoase sângeroase, provoacă modificări ale culorii salivei sau vine cu febră, ameţeli sau oboseală poate fi un semn că trebuie să mergeţi la medic. Unul dintre principalele simptome provocate de infecţia cu noul coronavirus îl reprezintă tusea uscată, peristentă şi care taie respiraţia pacientului, explică medicii.
 
Conform Science Alert, medicii au explicat că noul coronavirus irită ţesutul pulmonar, urmată de tuse uscată şi persistentă. De asemenea, tusea este însoţită de difcultăţi pulmonare respiratorii şi dureri musculare.
 
Pe măsură ce infecţia evoluează, ţesutul pulmonar se umple cu lichid şi pacientul poate să resimtă dificultăţi şi mai mari de respiraţie, deoarece corpul se luptă pentru a obţine suficient oxigen.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici