COVID-19. Franţa închide mai multe de şcoli la doar câteva zile de la începutul noului an şcolar

  • Covid-19 a forţat închiderea a cel puţin 12 şcoli din Franţa la doar câteva zile de la începutul noului an şcolar, a declarat vineri guvernul.
  • Numărul cazurilor de coronavirus este în creşte în mai multe părţi ale ţării.
  • Ministrul educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a declarat că marea majoritate a celor 12 milioane de elevi din Franţa s-au întors de marţi la şcoală, relatează Reuters.
2596 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Franţa închide mai multe de şcoli la doar câteva zile de la începutul noului an şcolar

COVID-19. Franţa închide zeci de şcoli la doar câteva zile de la începutul noului an şcolar

Elevii cu vârsta de peste 11 ani trebuie să poarte în permanenţă măşti. Prezenţa este obligatorie, dar şcolile pot să adopte măsuri în funcţie de situaţia infecţiilor la nivel local.

Şcoala primară unde învaţă fiului lui Giancarlo Ambrosini din districtul 16 din Paris a trimis acasă două clase timp de două săptămâni.

"Este doar a treia zi şi deja există cazuri", spune el.

Unele sindicate de părinţi şi profesori şi-au exprimat îngrijorarea că virusul se poate răspândi rapid prin sălile de clasă.

"Dinamica seamănă teribil cu ceea ce am experimentat înainte de carantină. Cum ne vom asigura că părinţii care sunt auto-izolaţi din cauza copiilor nu pierd niciun venit pentru că nu pot merge la muncă?", a declarat Jean-Andre Lasserre, şeful FCPE din Paris.

Ministerul educaţiei a declarat pentru Reuters că, deocamdată, părinţii afectaţi vor trebui să îşi ia concediu. Acesta a spus că ministerul muncii lucrează la o măsură pentru a se asigura că un părinte poate lua concediu plătit fără a sacrifica concediul anual.

Franţa a raportat peste 7.000 de noi infecţii cu coronavirus joi, aproape de recordul de 7.578 stabilit la 31 martie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici