COVID-19: Melbourne intră în carantină. Efectul deciziei asupra turneul de tenis Australian Open

  • Al doilea cel mai populat oraş din Australia va intra într-o carantină de cinci zile, au declarat vineri autorităţile, interzicând spectatori la o mare parte din turneul de tenis Australian Open.
  • Un nou focar COVID-19 legat de un hotel de carantină din Melbourne, capitala statului Victoria, a ajuns la 13 cazuri.
  • Toate aceste infecţii au fost legate de varianta extrem de contagioasă din Marea Britanie.
4010 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Melbourne intră în carantină. Efectul deciziei asupra turneul de tenis Australian Open

COVID-19: Melbourne întră în carantină. Efectul deciziei asupra turneul de tenis Australian Open

Premierul din Victoria, Daniel Andrews, a anunţat închiderea statului, începând de vineri la miezul nopţii, numind-o „carantină scurtă”, timp în care vor fi interzise adunările publice, nunţile şi adunările religioase, relatează Reuters.

Daniel Andrews a afirmat că răspândirea variantei britanice a virusului a fost mult mai rapidă decât focarele anterioare din ţară.

"Trebuie să presupunem că există mai multe cazuri în comunitate decât rezultatele pozitive declarate şi răspândirea se extinde cu o viteză care nu a fost văzută nicăieri în ţara noastră în decursul acestor 12 luni", a declarat Andrews reporterilor.

Organizatorii turnelui Australian Open au confirmat că turneul va continua fără public în următoarele cinci zile.

Cu toate acestea, spectatorii ar putea participa la jocurile programate pentru joi, în timp ce cei care cumpăraseră bilete pentru evenimente restricţionate vor primi o rambursare, au spus organizatorii într-un comunicat.

Partidele de astăzi se vor desfăşura respectând măsurile anterioare. Interzicerea fanilor în tribune va intra în aplicare de mâine.

În general, Australia şi Noua Zeelandă au reuşit să oprească răspândirea internă a coronavirusului, datorită măsurile stricte de la frontieră.

Australia s-a clasat printre primele 10 într-un indice de performanţă COVID pentru gestionarea cu succes a pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici