COVID-19: OMS Europa solicită intensificarea măsurilor de combatere a coronavirus: "Este un punct de cotitură în cursul pandemiei”

  • Departamentul european al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a solicitat intensificarea măsurilor de combatere a coronavirus ca răspuns la tulpina nouă de coronavirus depistată în mai multe ţări din regiune.
  • Într-o conferinţă de presă, joi, dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat că regiunea este la un „punct de cotitură în cursul pandemiei”, relatează Independent.
2066 afișări
Imaginea articolului COVID-19: OMS Europa solicită intensificarea măsurilor de combatere a coronavirus: "Este un punct de cotitură în cursul pandemiei”

COVID-19: OMS Europa solicită intensificarea măsurilor de combatere a coronavirus: "Este un punct de cotitură în cursul pandemiei”

"Aceasta este o situaţie alarmantă, ceea ce înseamnă că pentru o perioadă scurtă de timp trebuie să facem mai mult decât am făcut şi să intensificăm măsurile sociale şi de sănătate publică pentru a fi siguri că putem aplana linia verticală abruptă din unele ţări", a spus Dr. Hans Kluge.

Directorul regional a spus că „măsurile de bază, cu care suntem familiarizaţi cu toţii, trebuie să fie intesificate pentru a reduce transmisia virusului şi pentru a ridica presiune de pe secţiile Covid-19”.

Respectarea strictă a măsurilor coronavirusului, inclusiv respectarea regulilor de carantină, practicarea distanţării sociale, purtarea măştilor de faţă şi spălarea mâinilor vor ajuta la reducerea răspândirii, a spus directorul reigional al OMS.

El a spus că mutaţia a fost detectată  în 22 de ţări europene până acum.

Avertismentul doctorului Kluge vine în timp ce cifrele oficiale au arătat că Marea Britanie a înregistrat 62.322 de cazuri noi de coronavirus record într-o perioadă de 24 de ore, cu 1.041 de decese asociate COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici