COVID-19: Serbia anunţă că cetăţenii sunt liberi să aleagă vaccinul cu care vor fi imunizaţi

  • Spre deosebire de persoanele din alte ţări care nu pot alege vaccinului cu vor fi imunizaţi, sărbii au acestă opţiune.
  • În cadrul programului de inoculare în masă al statului, aceştia pot alege în prezent între dozele de vaccin de la Pfizer-BioNTech, Sinopharm din China sau Sputnik din Rusia.
1406 afișări
Imaginea articolului COVID-19: Serbia anunţă că cetăţenii sunt liberi să aleagă vaccinul cu care vor fi imunizaţi

COVID-19: Serbia anunţă că cetăţenii sunt liberi să aleagă vaccinul cu care vor fi imunizaţi

Prin acorduri cu producătorii şi guverne, Belgradul a asigurat până acum un milion de doze de vaccin din China şi zeci de mii de doze de la alţi producători, permiţându-i să aibă a doua cea mai mare rată de vaccinare din Europa, relatează Reuters.

Oamenii au cântărit tot felul de factori personali în alegerea vaccinului cu care se vor proteja împotriva unei boli care a ucis până acum 4.056 şi a infectat aproape 400.000 de persoane în ţara balcanică, de 7 milioane.

Sinisa Ilic, pensionar, a declarat pentru Reuters că optează pentru vaccinul Pfizer-BioNTech, deoarece este licenţiată şi în Uniunea Europeană şi speră că îi se va permite să călătorească acolo în viitor.

„Am vrut Pfizer pentru că copilul meu este în Germania .aşa că aş putea călători în siguranţă”, a spus el.

Alţii au aşteptat vaccinul Sinopharm.

„Prietenul meu de-o viaţă care este medic mi-a spus să merg să iau vaccinul chinezesc. Este bine ”, a spus Miladin Djurovic.

Preşedintele Aleksandar Vucic a declarat miercuri că i-a cerut preşedintelui chinez Xi Jinping mai mult vaccin.

„Sârbi au o încredere profundă în vaccinul chinez, în statul chinez şi în experţi”, a spus Vucic într-un comunicat.

Biroul lui Vucic a declarat separat că a cerut şi preşedintelui rus Vladimir Putin mai multe livrări.

Declaraţia a adăugat că Serbia intenţionează să construiască o fabrică de producţie locală a vaccinului Sputnik V. Pana acum. India şi Coreea de Sud şi-au început propria producţie a Sputnik V.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici