COVID-19. Ziua recordurilor în Europa: Franţa, Olanda şi Moldova au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei

  • Franţa a raportat 13.215 noi cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic.
  • Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.
  • Au existat 1.972 de cazuri noi de coronavirus înregistrate de autorităţile sanitare olandeze în ultimele 24 de ore, marcând a patra zi consecutică de recorduri.
6207 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Ziua recordurilor în Europa: Franţa, Olanda şi Moldova au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei

COVID-19. Ziua recordurilor în Europa: Franţa şi Olanda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei

Franţa

Franţa a raportat 13.215 noi cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, un nou record zilnic. Ministerul Sănătăţii a mai spus că numărul total de decese cauzate de COVID-19 a crescut cu 123 la un total de 31.249, relatează Le Figaro.

Cel mai mare număr de decese în 24 de ore din ultimele trei luni.

Astăzi, agenţia franceză de sănătate publică a precizat că numărul deceselor în Franţa a persoanelor diagnosticate cu Covid-19 este pe un trend ascendent pentru prima dată de la sfârşitul carantinei naţionale.

Pe măsură ce rata infecţiei creşte zilnic, cele mai afectate regiuni şi oraşe din Franţa au înăsprit măsurile de combatere a virusului.

Oraşul Nisa va interzice adunările a mai mult de 10 persoane în spaţiile publice şi impune închiderea barurilor mai devreme. Marsilia şi Bordeaux au introdus măsuri similare luni.

Poliţia din Parius a recomandat vineri evitarea adunările private de peste 10 persoane.

Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, dar nu are simptome şi va continua să îşi îndeplinească atribuţiile, relatează Reuters.

Le Maire a precizat pe Twitter că va rămâne auto-izolat acasă: „Voi rămâne izolat timp de şapte zile”.

Olanda

Au existat 1.972 de cazuri noi de coronavirus înregistrate de autorităţile sanitare olandeze în ultimele 24 de ore, marcând a patra zi consecutică de recorduri, realtează BBC.

Guvernul prim-ministrului Mark Rutte este aşteptat să anunţe, ca răspuns la creşterea numărului de cazuri, măsuri regionale de combatere a coronavirusului.

Moldova

Republica Moldova înregistrează un nou record de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Astăzi, 18 septembrie, Ministerul Sănătăţii de la Chişinău a confirmat 665 de cazuri de COVID-19. 16 oameni au decedat. Bilanţul deceselor asociate noului coronavirus ajungând la 1186.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici