Video COVID-19: Zona extrem de vulnerabilă a corpului pe care tindem să o ignorăm. Coronavirusul poate pătrunde astfel în organism

  • Noul coronavirus se poate transmite foarte uşor prin intermediul ochilor
  • Dr. Monica Pop: La orice pacient cu COVID-19 virusul poate fi prezent în secreţia conjunctivală
  • Este foarte important să speli cu apă şi săpun ochii, dar şi ochelarii pe care îi porţi
7810 afișări

Încerci să te protejezi cât poţi de bine de infecţia cu noul coronavirus. Îţi acoperi nasul şi gura cu măşti sanitare, te speli pe mâini cât de des poţi şi foloseşti gel dezinfectant. Dar ştii că şi ochii trebuie protejaţi?

Medicul oftalmolog Monica Pop îţi explică de ce sunt o zonă vulnerabilă. „Orice om care are această prezenţă de virus, purtător sau bolnav şi care se freacă la ochi poate transmite oricui această boală, după cum şi dacă strănută un pacient care este infectat poate ca una din picăturile respective să ajungă pe conjunctiva unui om care este în apropiere şi să-l contamineze.”

Există însă o metodă prin care te poţi proteja. E mai neobişnuită, dar dă rezultate.

„Recomand tuturor să poarte ochelari pe stradă, să poarte ochelari, cei care au ochelari să poarte ochelarii lor cu dioptriile lor neapărat, iar cei care nu au să cumpere ochelari cu celuloidul acela fără dioptrii sau ochelari de soare. Pentru asta poartă ochelari de protecţie medicii care îngrijesc pacienţi de genul acesta, sau pacienţii în general.”

Igiena este de asemenea foarte importantă. Spală-te pe ochi cu apă şi săpun şi şterge-te cu comprese sterile sau cu un prosop curat, pe care să-l foloseşti doar pentru faţă. Spală şi ochelarii, tot cu apă şi săpun.

Şi fii atent la simptomele specifice: o persoană infectată cu SARS Cov-2 poate avea ochii mai roşii decât de obicei şi poate lăcrima mai mult decât în mod normal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici