Cum a creat Michelin o mască de protecţie refolosibilă, de 28 de euro, pentru ca angajaţii să se întoarcă la muncă. Toată lumea o poate folosi

  • Inginerii de la Michelin au dezvoltat o mască de protecţie refolosibilă, de 28 de euro
  • Funcţionează cu filtre care pot fi utilizate de 100 de ori, reducând costul la 28 de cenţi pe utilizare
  • Ca şi alţi producători, Michelin şi-a anunţat proiectele pentru a răspunde nevoilor crizei de sănătate, inclusiv ideea de a proiecta măşti reutilizabile, la costuri foarte mici.
5038 afișări
Imaginea articolului Cum a creat Michelin o mască de protecţie refolosibilă, de 28 de euro, pentru ca angajaţii să se întoarcă la muncă. Toată lumea o poate folosi

Sursă foto: BFMTV


Grupul Michelin, cercetători de la CEA (Comisia franceză pentru energii alternative şi energie atomică) şi mai multe întreprinderi mici din Franţa s-au unit pentru a proiecta o mască reutilizabilă la infinit, cu un sistem de filtre interschimbabile, relatează BFMTV.

Cu peste 500.000 de precomenzi, producţia tocmai a început. Vândută 28 de euro, Masca Ocov  este destinată profesioniştilor, dar o ofertă publică generală este în pregătire pentru sfârşitul lunii iunie.

Vânduta de 28 de euro deocamdată doar profesioniştilor, funcţionează cu filtre care pot fi utilizate de 100 de ori, reducând costul la 28 de cenţi pe utilizare. Un preţ mic comparat cu preţul de 2 - 5 euro pentru măştile „de bază” de unică folosinţă.

Acest proiect a fost anunţat la începutul lunii aprilie. Ca şi alţi producători, Michelin şi-a anunţat proiectele pentru a răspunde nevoilor crizei de sănătate, inclusiv ideea de a proiecta măşti reutilizabile la costuri foarte mici.

Obiectivul: găsirea unei soluţii inteligente pentru a proteja angajaţii Michelin care se pregătesc să se întoarcă la muncă, oferind în acelaşi timp această soluţie şi altora, profesioniştilor din domeniul sănătăţii şi alte sectoare şi, de ce nu, marelui public.

„De la începutul izolarii ne-a plăcut foarte mult filozofia acestui proiect, cu această dorinţă de a avea un produs care să răspundă rapid la o problemă concretă cu o noţiune de fabricaţie locală”, a explicat Marc Desbois, specialist în imprimante 3D metal şi plastic la Michelin şi care a coordonat acest proiect.

"Partea de aer nefiltrată pe care o respirăm prin mască este sub 1%. Pe o mască FFP2 suntem la 8%: chiar daca filtrarea poate fi mai bună, 8% din timp respiraţi aer nefiltrat. Ar fi ca şi cum ai avea o fereastră triplă foarte frumoasă care nu se lipeşte de perete ", a mai spus Marc Desbois.

„A trebuit să fim capabili să producem această mască rapid şi în cantităţi mari, dacă ajungem după luptă sau dacă nu suntem în măsură să răspundem cererii, nu este de mare folos”, a subliniat Marc Desbois.

Astfel, toată dezvoltarea a fost realizată cu imprimante 3D pentru a proiecta rapid prototipurile. Unele au fost chiar testate de echipe de medici de la Spitalul Universitar din Grenoble pentru a primi feedback de la utilizatorii în mod deosebit îngrijoraţi de situaţie.

Michelin vrea să producă un milion de măşti pe săptămână şi mai mult de cinci milioane până la sfârşitul lunii iunie. O duzină de companii sunt astfel implicate în producţie.

Această mască, numită „Ocov”, este acum gata să protejeze cât mai mulţi oameni de coronavirus. Va începe să fie livrată începând de luni 4 mai

Compania a spus că a primit deja aproape 500.000 de precomenzi de la profesionişti care sunt în general mari producători care se pregătesc să repornească producţia. 130.000 de unităţi au fost comandate de Michelin.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici