Cum arată lockdown-ul de la Shanghai: corturi de camping la birou

  • Din 28 martie, regiunea Shanghai a fost închisă din cauza creşterii numărului de cazuri de Covid.
  • Pe 4 aprilie, viaţa ar fi trebuit să revină la normal, dar infecţiile au continuat să crească.
  • Astfel, au apărut corturi de camping pentru angajaţii birourilor din Shanghai care lucrează în izolare (foto Yan Yuejin).
852 afișări
Imaginea articolului Cum arată lockdown-ul de la Shanghai: corturi de camping la birou

Cum arată lockdown-ul de la Shanghai: corturi de camping la birou

China se luptă cu războiul împotriva Covid-19, cu epicentrul la Shanghai. Partidul Comunist a trimis o scrisoare deschisă către 313.000 de membri în care îi îndeamnă „să nu se teamă să scoată săbiile pentru a lupta împotriva comportamentului care împiedică” operaţiunea de stârpire a valului de infecţii.

Apelul este un indiciu al campaniei de sănătate pentru „uciderea” coronavirusului, în capitalul comercial şi financiar al Chinei, care tinde să se transformă într-o corvoadă politică.

Shanghaiul este închis din 28 martie. Oameni stau închişi în case şi în centre de izolare. Pe 4 aprilie, viaţa ar fi trebuit să revină la normal în Shanghai. Dar cazurile au continuat să crească: au fost identificate alte 21.000; în ultimele patru săptămâni pozitivele sunt peste 100.000, 90% cazuri asimptomatice, dar toate de izolat (fără îngrijire la domiciliu).

Pentru a le limita, autorităţile din Shanghai au transformat marile facilităţi ale Expo-ului în „centre colective de carantină”, unde condiţiile de primire sunt inadecvate pentru obiceiurile cetăţenilor din clasa de mijloc (Shanghai este cel mai bogat oraş, cu cel mai înalt nivel de viaţă al Chinei). S-au instalat corturi de camping pentru angajaţii birourilor din Shanghai care lucrează în izolare.

Presa din Beijing relatează că „în această fază crucială şi complexă” au fost mobilizate alte oraşe pentru a găzdui până la 60.000 de pacienţi evacuaţi din Shanghai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici