Video Curăţă-ţi telefonul acum! COVID-19 poate supravieţui pe el chiar şi nouă zile

  • Un om îşi atinge telefonul, în medie, de 2.617 ori într-o zi
  • Telefonul poate fi curăţat cu dezinfectant pentru mâini
  • Soluţiile care au peste 60% alcool pot fi folosite la igienizarea telefonului
  • Expert: Telefonul trebuie curăţat cel puţin o dată în fiecare zi
1149 afișări
Ştii de câte ori îţi atingi telefonul într-o zi? De 2.617 ori, în medie. Şi cum coronavirusul poate supravieţui pe sticlă şi plastic până la nouă zile, atunci înţelegi de ce e vital să îţi cureţi frecvent telefonul. Cum faci asta îţi spune un specialist în boli infecţioase: profesorul Nigel McMillan, de la Universitatea Griffith.

Poţi folosi dezinfectant pentru mâini ori soluţie pentru curăţat lentilele ochelarilor. Condiţia e să aibă măcar 60% alcool. Iar procesul ăsta trebuie făcut măcar o dată pe zi. Ce mai poţi să faci e să nu îţi laşi telefonul la întâmplare. “COVID-19 poate supravieţui pe orice suprafaţă şi cu cât e mai multă umezeală, cu atât rezistă mai mult”, a explicat expertul, pentru Daily Mail. El spune că trebuie să consideri telefonul o extensie a mâinii, deci să ţii cont că orice ai pe mâini ajunge şi pe telefon. Nigel McMillan mai recomandă să îţi cureţi telefonul şi de fiecare dată când altcineva îl atinge.
 
Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici