„Degetele COVID-19”, cel mai recent simptom asociat infectării cu noul virus. Anunţul medicilor

Noul coronavirus generează mistere în continuare, din punct de vedere al descoperirii simptomelor. Pe lângă febră, tuse şi respiraţie greoaie, care se găsesc în majoritatea tuturor cazurilor de infectare cu COVID-19, un alt simptom descoperit de specialişti este la nivelul pielii.

9659 afișări
Imaginea articolului „Degetele COVID-19”, cel mai recent simptom asociat infectării cu noul virus. Anunţul medicilor

„Degetele COVID-19”, cea mai recentă afecţiune posibilă infectării cu noul virus. Anunţul medicilor

Un studiu efectuat de nişte dermatologi şi publicat pe ABC explică că pielea poate demonstra foarte uşor dacă o persoană este infectată cu noul coronavirus. Aceştia au demonstrat această descoperire în urma unor teste efectuate pe pacienţii infectaţi cu noul virus.
 
„Degetele COVID-19”, aşa cum este numit de dermatologi, se manifestă prin înroşirea degetelor de la mâini şi picioare, ca şi cum ar fi degerate, explică medicii.
 
Medicul Misha Rosenbach, de la Universitatea din Pennsylvania a declarat că descoperirile de până acum s-au raportat a fi văzute mai mult la copii şi adulţi tineri, ceea poate fi considerată un segment care poate fi asimptomatic sau purtător de simptome uşoare decât persoanele în vârstă. De asemenea, medicul este de părere că mai multe cazuri ar trebui să fie examinate pentru a determina care populaţie este afectată de această simptom.
 
Au fost, de asemenea, raportate cazuri de afecţiuni ale pielii, cum ar fi erupţii asemănătoare rujeolei sau urticariei asociate cu COVID-19. Dar, complicând problemele, aceste tipuri de erupţii sunt frecvent întâlnite cu reacţii la medicamente sau în alte infecţii virale.

 


 

 

Abonează-te la Mediafax pe Youtube:  Ai fost amendat abuziv? Iată ce poţi face dacă ţi-au fost încălcate drepturile

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici