Descoperire îngrijorătoare a olandezilor. Animalele de la două ferme ar fi transmis noul coronavirus către om

  • Autorităţile din Olanda spun că este posibil ca nurcile să fi transmis COVID-19 către om în cazul a două ferme, relatează CNN.
  • Toate fermele de nurci din Olanda vor fi testate în zilele următoare.
  • Nurcile sunt crescute pentru blana lor care este vândută mai apoi cu precădere în China, Coreea, Grecia şi Turcia.
6968 afișări
Imaginea articolului Descoperire îngrijorătoare a olandezilor. Animalele de la două ferme ar fi transmis noul coronavirus către om

Profimedia

"Analizând rezultatele ultimelor studii cu privire la infectarea nurcilor din fermele, putem spune că este plauzibil ca infecţia să fi avut loc de la nurci la oameni în cardul fermelor", a precizat guvernul olandez într-un comunicat.

Se mai arată în studiile efectuate că COVID-19 se manifestă fără sintome la aceste animale. Teste pentru determinarea existenţei anticorpilor vor fi efectuate la toate fermele de nurci.

Guvernul a mai precizat că este posibil ca pisicile să fi jucat un rol important în răspândirea virusului între ferme.

"Virusul găsit la două ferme este similar, iar trei pisici de la o fermă au fost depistate pozitiv", se precizează în comunicat.

"În cursul investigaţiei este recomandat ca fermele infectate să se asigure că pisicile nu pot intra sau părăsi perimetrul fermei", se mai precizează în comunicat.

Nurcile sunt crescute pentru blana lor care este vândută mai apoi în China, Coreea, Grecia şi Turcia. Deschiderea de ferme noi de nurci a fost interzisă în 2014 la presiunea organizaţiilor pentru drepturile animalelor. Cele existente trebuie să îşi închidă activitate până în 2024.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici