Disperare la graniţa României. La Vidin, medicii pun diagnosticul COVID-19 doar cu stetoscopul

  • Bulgaria a raportat, până acum, 148.775 cazuri de COVID-19
  • Bulgaria a raportat 4.188 de morţi, infectaţi cu SARS-CoV-2
  • Medicul Ivo Gheorghiev: În zona Vidin sunt doar 12 paturi de ATI
3747 afișări
Imaginea articolului Disperare la graniţa României. La Vidin, medicii pun diagnosticul COVID-19 doar cu stetoscopul

Disperare la graniţa României. La Vidin, medicii pun diagnosticul COVID-19 doar cu stetoscopul

Situaţie disperată la graniţa României. La Vidin, medicii se luptă nu doar cu coronavirusul, ci şi cu lipsurile grave din sistemul medical.

Ivo Gheorghiev, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Vidin, spune că în zonă sunt  doar 12 paturi COVID-19, la aproximativ 80 de mii de locuitori. Nu există nici un ventilator la ATI şi nici medici specialişti.

Ivo Gheorghiev, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Vidin: Specialişti oftalmologi, de exemplu, tratează COVID-19. De multe ori, oameni cu insuficienţă respiratorie sunt întorşi acasă pentru că n-au locuri. De multe ori, suntem nevoiţi noi, cei de la urgenţă, să întoarcem oameni acasă, care, după câteva ore, fac rechemare şi deja îi găsim morţi pe unii.

Medicul Ivo Gheorghiev spune că, în cele mai multe cazuri, doctorii sunt nevoiţi să pună diagnosticul de COVID-19 doar cu stetoscopul.

Ivo Gheorghiev, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Vidin: S-au interzis testele PCR. Nu se mai fac radiografii în masă, aşa cum ar trebui să se facă, să se depisteze bronhopneumonia şi pe baza asta noi avem multe cazuri care ne scapă printre degete. În mare parte, ne obligă să folosim stetoscopul ca punere de diagnostic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici