Document secret citat de presa engleză. Epidemia de coronavirus ţine până în 2021. Câţi oameni s-ar putea îmbolnăvi

  • Epidemia de coronavirus ar putea dura încă un an în Marea Britanie, potrivit unui document secret citat de presa britanică
  • Potrivit acestuia, aproximativ 7,9 milioane de britanici ar urma să aibă nevoie de spitalizare
  • Documentul informează că epidemia de coronavirus pune deja o presiune uriaşă asupra sistemului de sănătate din Marea Britanie
11290 afișări
Imaginea articolului Document secret citat de presa engleză. Epidemia de coronavirus ţine până în 2021. Câţi oameni s-ar putea îmbolnăvi

Sursa foto: Profimedia

Epidemia de coronavirus ar putea dura până în primăvara anului viitor în Marea Britanie şi ar putea duce la spitalizarea a 7,9 milioane de oameni, se arată într-un document secret destinat oficialilor Serviciului Naţional de Sănătate (NHS), citat de The Guardian.

În respectivul document se arată că epidemia ar putea să continue încă 12 luni şi va pune o presiune suplimentară pe serviciile britanice de sănătate, deja subfinanţate. 

De asemenea, documentul arată că aproximativ 80% dintre britanici ar putea fi infectaţi cu coronavirus în următorul an. „Chiar 80% din populaţie ar putea să fie infectată cu Covid-19 în următoarele 12 luni, iar 15% (7,9 milioane de oameni) ar putea avea nevoie de spitalizare”, se arată în raport.

Autorii acestuia mai spun că aproximativ 500.000 dintre cele cinci milioane de persoane care lucrează în „servicii esenţiale”, cum ar fi asistenţa medicală şi cea socială, se vor îmbolnăvi. 

Potrivit raportului, serviciile publice de sănătate nu pot face faţă numărului mare de persoane care ar trebui să fie testate deoarece laboratoarele „sunt sub presiune semnificativă”. De aceea, documentul propune ca doar cei care prezintă simptome severe şi care sunt deja spitalizaţi şi cei din centrele de îngrijire şi penitenciarele în care au fost confirmate cazuri de coronavirus să fie testaţi.

Documentul mai arată că există posibilitatea ca epidemia să reapară în iarnă, ceea ce înseamnă că autorităţile vor trebui să stabilească un plan pe termen lung. Până când nu va fi produs un vaccin împotriva coronavirusului, ceea ce s-ar putea întâmpla abia peste 18 luni, autorităţile din domeniul sănătăţii nu pot fi absolut sigure că pot proteja cetăţenii de infecţie, mai arată autorii documentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici