Dozele de vaccin "modendă de schimb". Bangladesh trimite 5.000 de doze de vaccin în Ungaria pentru serviciile medicale efectuate de medicii maghiari

  • Bangladesh trimite 5.000 de doze de vaccin Oxford / AstraZeneca în Ungaria, ca mulţumire pentru operaţiunile efectuate de medicii maghiari pentru separarea cu succes a gemenilor siamezi, a informat miercuri presa maghiară.
  • Presa din Bangladesh BDNews24 a informat săptămâna trecută că Ungaria s-a adresat guvernului şi a cerut dozele vaccinului.
  • Secretarul de externe Shahriar Alam ar fi fost de acord, spunând parlamentului că vor respecta cererea maghiară.
782 afișări
Imaginea articolului Dozele de vaccin "modendă de schimb". Bangladesh trimite 5.000 de doze de vaccin în Ungaria pentru serviciile medicale efectuate de medicii maghiari

Dozele de vaccin "modendă de schimb". Bangladesh trimite 5.000 de doze de vaccin în Ungaria pentru serviciile medicale efectuate de medicii maghiari

Cu toate acestea, ministerul maghiar de externe a oferit o relatare diferită, spunând că Bangladeshul a oferit dozele ca recunoştinţă pentru munca medicilor maghiari, relatează Politico,

Vestea vine după anunţul de săptămâna trecută că Ungaria a aprobat vaccinul Sinopharm din China, devenind singura ţară din UE care a făcut acest lucru.

În ceea ce priveşte Bangladeshul, acesta primeşte loturi de vaccin Oxford / AstraZeneca din India, unde AstraZeneca are un acord cu Serum Institute of India (SII) pentru fabricarea pentru ţările din Asia.
Programul său de vaccinare va începe pe 7 februarie, potrivit Dhaka Tribune.

Bangladesh a primit 2 milioane de doze cadou de la guvernul indian pe 21 ianuarie, a raportat Tribune. În total, are în prezent cinci milioane de doze de Oxford / AstraZeneca şi un contract pentru alte 25 de milioane, potrivit Blikk.

India a aprobat vaccinul Oxford / AstraZeneca de la Serum Institute of India, pe 6 ianuarie, sub autorizaţie de urgenţă.

Anul trecut, guvernul din Bangladesh, SII şi Beximco au semnat un acord tripartit pentru importul vaccinului Oxford / AstraZeneca, a informat The Tribune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici