Video Situaţia complicată în care se află doctorii din România. Livia Davidescu: Sistemul de sănătate va fi paralizat. / Marea greşeală a Europei medicale

  • Dr. Livia Davidescu: Luăm acum decizii care vor influenţa sănătatea publică pe zeci de ani de acum în colo
  • Dr. Davidescu: Sistemul medical va fi paralizat, nu ai cum să funcţionezi într-un spital cu secţii întregi în carantină
  • Dr. Davidescu: Decidenţii nu sunt medici, nu se izbesc de situaţiile de care ne izbim noi în fiecare zi
3356 afișări

Dr. Livia Davidescu, medic oftalmolog la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia complicată în care se află medicii din România.  Specialistul pledează pentru separarea completă a spitalelor şi circuitelor pacienţilor coronavirus pozitivi de ceilalţi pacienţi şi asigurarea protecţiei medicilor.

Livia Davidescu: ”Noi trebuie acum să luăm nişte decizii care vor influenţa sănătatea publică pe zeci de ani de acum încolo. Dacă separăm spitalele de COVID sau mergem cu spitale monobloc cum este spitalul meu, sau dacă facem spitale pavilionare, de campanie.”

Specialistul spune că autorităţile trebuie să se consulte cu medicii atunci când iau decizii legate de organizarea activităţii în spitale.

Livia Davidescu: ”Colegiul Medicilor să meargă şi să discute cu decidenţii, gândiţi-vă că ei nu sunt medici, în afară de Raed Arafat ei nu  sunt medici, ei nu se izbesc de situaţiile de care ne izbim noi în fiecare zi, au nevoie de un suport din partea unui medic. Nu neapărat această teamă că se va întâmpla ceva cu noi, dacă vom face infecţia cu Covid, ci faptul că sistemul medical în sine va fi paralizat, nu ai cum să funcţionezi într-un spital în care sunt secţii întregi care sunt în carantină sau izolate la domiciliu, pentru asta pledăm!.”

Specialistul atrage atenţia şi asupra expunerii medicilor în faţa bolii.

Livia Davidescu: ”Noi nu mai putem să luăm măsuri de protecţie pe care le luam în mod obişnuit. Duşmanul acesta nevăzut ne supune la un stres extraordinar pentru că nu ştim dacă măsurile de protecţie sut cele optime sau nu.  La momentul actual OMS-ul spune că noi putem să intrăm într-un salon de COVID doar cu mască, halat, bonetă, ochelari şi cu mănuşi., într-un salon de Covid, virulenţa aceestei epidemii a fost subevalată.”

Deja mai mulţi medici din România atrag atenţia pe Facebook că cea mai mare greşeală a Europei medicale a fost să aducă pentru internare în spitale pacienţii cu COVID-19!

Spitalul Clinic de Urgenţă  din Craiova, de exemplu, este un spital monobloc, nu pavilionar, construit în anii 70. Mai mulţi medici spun că, în loc să fie folosită unitatea sanitară care are peste 3000 de angajaţi, ar putea fi folosit în loc un centrul multifuncţional existent în oraş, care acum este gol şi are 6000 de metri pătraţi.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici