„Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu”. Ce spune ÎPS Teodosie despre certificatul verde

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, se declară împotriva certificatului verde şi cere parlamentarilor să nu îi „extermine” pe români: „Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu?”.

454 afișări
Imaginea articolului „Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu”. Ce spune ÎPS Teodosie despre certificatul verde

ÎPS Teodosie, despre certificatul verde: Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu

„Dacă li se ia oamenilor şi dreptul la muncă... Eu cred că aceasta nu e în regulă. Cu certificat... În ce constă certificatul, să se vaccineze, nu? Mai marii politici au spus că nu trebuie să fie vaccinul obligatoriu. Chiar preşedintele a spus. Acum de ce se întorc? Ce spui, trebuie să-ţi asumi”, spune Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie.

El spune, întrebat dacă este alături de protestatarii de la Parlament, că este „alături de principii, iar dreptul la muncă este dat de Dumnezeu”.

„Nu că sunt alături (de protestatarii de la Parlament - n.r.). Eu sunt alături de principii. Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu? Sper ca parlamentarii să aibă această înţelepciune, că-şi asumă un păcat foarte greu. Va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească, dacă îi extermină pe români, cum au fost atât de păgubiţi şi de amendaţi românii. După ce că sunt săraci, li se ia şi bruma pe care o mai au prin aceste amenzi. Nu ar trebui să se dea amenzi”, afirmă ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului spune, despre slujba de Crăciun, că nu există motive de distanţare.

„Nu avem motive de distanţare. Nu am înţeles de ce s-a prelungit starea de alertă, pentru că nu se justifică”, spune Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie.

El spune că preoţii nu slujesc cu mască.

„Noi nu slujim cu mască. Nu am spus la nimeni să nu poarte mască. Fiecare poartă cum vrea. Noi nu cenzurăm în biserică”, adaugă ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului spune că nu se vaccinează, însă s-a testat Covid-19.

„M-a chemat dl. prefect. M-am bucurat că m-a chemat. Am făcut testul acela. Am văzut că s-au mai relaxat şi nu mai sunt aşa categorici cu vaccinul, care nici nu prea are o logică, pentru că vaccinaţii pot îmbolnăvi mai mult decât nevaccinaţii, neavând restricţii şi se pot îmbolnăvi ca şi ceilalţi. S-au folosit termeni atât de confuzi... Cică pentru imunizare... Care imunizare, dacă te îmbolnăveşti? Minciuna e cam la loc de cinste în perioada aceasta”, menţionează ÎPS Teodosie.

El a fost întrebat şi de imaginile din spaţiul public în care preoţii circulă cu autoturisme de lux.

„Merg, dar nu cu ale mele. Nu pot să refuz dragostea cuiva dacă are o maşină mai de lux şi vrea să mă ducă să facă o donaţie sau să văd un teren pe care vrea să mi-l dea. Nu sunt absult, că nu e interzis... Maşinile de lux sunt pentru oameni, nu pentru îngeri. Eu nu am maşină şi nu prefer nimic. Eu nu fac diferenţă între Mercedes şi Trabant. Unor preoţi chiar enoriaşii le fac cadou”, precizează Arhiepiscopul Tomisului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici