După Israel, o altă ţară interzice accesul străinilor, pentru a limita răspândirea Omicron

Japonia a anunţat luni că îşi va închide graniţele pentru străini, cea de-a treia economie a lumii alăturându-se Israelului în luarea celor mai dure măsuri împotriva noii variante Omicron, care a aruncat, de asemenea, un nor asupra planurilor de redeschidere a Australiei, scrie Reuters.

4589 afișări
Imaginea articolului După Israel, o altă ţară interzice accesul străinilor, pentru a limita răspândirea Omicron

După Israel, o altă ţară interzice accesul străinilor, pentru a limita răspândirea Omicron

Cu toate acestea, pieţele şi-au recăpătat calmul, investitorii aşteptând mai multe detalii despre această variantă, după ce săptămâna trecută s-au prăbuşit din cauza temerilor că aceasta ar putea aduce noi restricţii, ameninţând o recuperare economică incipientă.

Potenţial mai contagioasă decât variantele anterioare, Omicron, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, a fost descoperită în Australia, Belgia, Botswana, Marea Britanie, Canada, Danemarca, Franţa, Germania, Hong Kong, Israel, Italia şi Olanda.

Ar putea dura "de la câteva zile la câteva săptămâni" pentru a înţelege nivelul de gravitate al Omicron, spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care l-a semnalat ca fiind o "variantă îngrijorătoare".

Ca măsură de precauţie pentru a evita cel mai rău scenariu, Japonia îşi va închide graniţele pentru străini începând de marţi, a declarat premierul Fumio Kishida, adăugând că este pregătit pentru criticile care îl acuză că este prea prudent.

"Acestea sunt măsuri temporare şi excepţionale pe care le luăm de dragul siguranţei până când vor exista informaţii mai clare despre varianta Omicron", a declarat Kishida reporterilor.

El nu a precizat cât timp va fi meţinută restricţia. Japonezii care se întorc din ţările specificate se vor intra în carantină, a adăugat Kishida.

În Israel, interdicţia a intrat în vigoare duminică la miezul nopţii. De asemenea, Israelul a promis că va folosi tehnologia de urmărire a telefoanelor în scop antiterorist pentru a combate noua variantă.

Australia a declarat că îşi va revizui planurile de redeschidere a graniţelor sale pentru migranţii calificaţi şi studenţi începând cu 1 decembrie, după ce a raportat primele cazuri Omicron.

Marocul va interzice toate zborurile internaţionale de pasageri care intră în ţară timp de două săptămâni, începând cu 29 noiembrie, a anunţat duminică guvernul.

Singapore a amânat începerea curselor spre ţările din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite, având în vedere rolul lor de "noduri de transport" pentru ţările afectate, a declarat ministerul sănătăţii.

Marea Britanie a declarat că va convoca luni o reuniune de urgenţă a miniştrilor sănătăţii din G7.

Preşedintele Joe Biden va oferi luni noi detalii despre varianta şi răspunsul SUA, a precizat Casa Albă într-un comunicat.

Africa de Sud a denunţat măsurile ca fiind nedrepte şi potenţial dăunătoare pentru economie, spunând că este pedepsită pentru capacitatea sa ştiinţifică de a identifica din timp variantele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
omicron,
călătorii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici