Elefanţi testaţi pentru Covid în India, după ce o leoaică a murit din cauza coronavirusului

  • 28 de elefanţi au fost testaţi pentru Covid-19 într-o rezervaţie forestieră din sudul Indiei, după moartea unei leoaice din cazua coronavirusului.
  • Testele au arătat că leoaica şi alte opt feline, inclusiv două în stare gravă, erau purtătoare ale virusului.
329 afișări
Imaginea articolului Elefanţi testaţi pentru Covid în India, după ce o leoaică a murit din cauza coronavirusului
28 de elefanţi au fost testaţi pentru Covid-19 într-o rezervaţie forestieră din sudul Indiei, au declarat miercuri autorităţile după moartea unei leoaice din cazua coronavirusului, notează Le Figaro.
 
Leoaica de 9 ani a murit la începutul lunii iunie în Parcul Zoologic Arignar Anna din Chennai (fosta Madras), în sudul statului Tamil Nadu, potrivit presei locale. Aceasta este prima moarte animală din India atribuită virusului. Testele au arătat că leoaica şi alte opt feline, inclusiv două în stare gravă, erau purtătoare ale virusului.
 
"După ce leii de la Grădina Zoologică Vandalur (Parcul Zoologic Arignar Anna) au dat rezultate pozitive pentru Covid-19, ni s-a cerut să examinăm elefanţii ca măsură de precauţie," a declarat miercuri un angajat al parcului naţional Mudumalai, situat în sudul Tamil Nadu.
 
Analizele probelor prelevate marţi de la 28 de elefanţi, inclusiv două femele, urmează să fie efectuate de Institutul Indian de Cercetare Veterinară din statul Uttar Pradesh. Rezultatele sunt aşteptate în decurs de o săptămână.
 
Animalele nu aveau simptome, este doar o măsură de precauţie. Probele în sine nu au prezentat nicio dificultate," a spus angajatul.
 
Aproximativ 21 de tigri din parcul Bhagwan Birsa din estul statului Jharkhand au fost testaţi săptămâna trecută după ce un tigru de 10 ani a murit, acuzând febră mare, potrivit presei locale. 
 
Agenţia de presă indiană Trust Trust of India (PTI) a precizat că un test antigen efectuat tigrului a ieşit negativ, dar se aştepta şi rezultatul unui test RT-PCR.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici