Elveţienii au ieşit în stradă, pentru a protesta împotriva restricţiilor anti-Covid. Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc

  • Un protest neautorizat împotriva restricţiilor anti-COVID-19 a adunat o mie de persoane pe străzi, joi seară, la Berna, capitala Elveţiei.
  • Ieşirea în stradă a oamenilor s-a soldat cu altercaţii între poliţişti şi participanţi.
  • "Au avut loc altercaţii în cursul marşului. Au fost aprinse dispozitive pirotehnice şi au fost aruncate obiecte în direcţia forţelor de intervenţie. A trebuit să folosim gloanţe de cauciuc", a indicat într-un mesaj pe Twitter poliţia cantonală din Berna.
1511 afișări
Imaginea articolului Elveţienii au ieşit în stradă, pentru a protesta împotriva restricţiilor anti-Covid. Poliţia a folosit gloanţe de cauciuc

Sursafoto: blick.ch

Nu este prima rezoltă socială împotriva măsurilor anti-pandemie. Săptămâna trecută, de asemenea la Berna, mai mulţi manifestanţi au încercat să treacă peste gardul instalat pentru a proteja Palatul Federal, sediul guvernului şi parlamentului. Poliţia a folosit un tun cu apă, gloanţe de cauciuc şi gaze iritante.

În timpul marşului, ei au scandat "Libertate!". "Toţi împreună pentru libertate!", s-a putut citi pe o pancartă, în timp ce multe persoane au fluturat drapelul elveţian.

Recent, Elveţia şi-a înăsprit măsurile împotriva COVID-19, extinzând, începând cu 13 septembrie, obligaţia certificatului sanitar pentru a intra într-un restaurant sau într-un bar, dar şi pentru a vedea o expoziţie, un film sau un eveniment sportiv în interior.

Certificatul poate fi obţinut fie prin dovada vaccinării sau imunizării, fie printr-un test PCR sau antigen negativ.

Potrivit datelor raportate de Oficiul federal al Sănătăţii, numai 54,38% din populaţia eligibilă este complet vaccinată, mult mai puţin decât în alte ţări europene. Aproximativ 10.600 de persoane au murit de COVID-19 în Elveţia, o ţară cu circa 8,6 milioane de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici