Experţi: Încălzirea vremii ar putea să NU încetinească răspândirea coronavirusului

  • NYT: Experţi: Încălzirea vremii ar putea să nu încetinească răspândirea coronavirusului
  • Specialiştii afirmă că nu există dovezi ştiinţifice care să ofere o bază pentru a se stabili că venirea verii va avea efecte asupra răspândirii coronavirusului
  • Pandemia ar putea încetini datorită distanţării sociale şi altor măsuri, dar nu există dovezi privind beneficiile soarelui şi umidităţii
2546 afișări
Imaginea articolului Experţi: Încălzirea vremii ar putea să NU încetinească răspândirea coronavirusului

Experţi: Încălzirea vremii ar putea să NU încetinească răspândirea coronavirusului

Încălzirea vremii ar putea să nu încetinească răspândirea coronavirusului, avertizează o comisie de experţi din Statele Unite, conform cotidianului The New York Times.

Persoanele din emisfera nordică preocupate de restricţii, de la preşedintele american Donald Trump la elevi, speră că există posibilitatea ca pandemia de coronavirus se va atenua pe măsura ce vrema se va încălzi, aşa cum se întâmplă în cazul altor boli virale.

Dar Academiile Naţionale pentru Ştiinţe, Inginerie şi Medicină din Statele Unite avertizează, într-un raport transmis Casei Albe, că nu este neapărat necesar să se întâmple acest lucru.

După analizarea unei serii de studii, asociaţia de specialişti a constatat că nu există dovezi ştiinţifice care să ofere o bază pentru a se stabili că venirea verii va avea efecte asupra răspândirii coronavirusului.

Pandemia ar putea încetini datorită distanţării sociale şi altor măsuri, dar nu există dovezi privind beneficiile soarelui şi umidităţii.

Raportul a fost transmis de Kelvin Droegemeier, directorul Oficiului pentru Politici Ştiinţifice şi Tehnologice, Preşedinţiei SUA şi directorului Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă.

Kristian Andersen, specialist în Imunologie la Institutul de cercetare Scripps din California şi membru al Comisiei pentru noi boli infecţioase şi Ameninţări în secolul 21, din cadrul Academiilor naţionale, a declarat: "Ţinând cont de datele actuale, credem că pandemia probabil nu se va diminua după venirea verii şi ar trebui să fim atenţi să nu concepem politicile şi strategiile pe această speranţă".

"Am putea observa o reducere a răspândirii la începutul verii, dar trebuie să fim atenţi să nu atribuim acest lucru schimbării climei; este plauzibil ca această reducere să fie rezultatul altor măsuri aplicate", a precizat el.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici