Florin Cîţu priveşte cu precauţie o posibilă creştere a cazurilor zilnice de COVID-19. Cum se pregătesc autorităţile pentru valul 3

  • Florin Cîţu a participat la şedinţa de duminică a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).
  • Premierul a declarat că autorităţile se pregătesc pentru creşterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.
  • Este o măsură de precauţie, a precizat prim-ministrul Florin Cîţu.
753 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu priveşte cu precauţie o posibilă creştere a cazurilor zilnice de COVID-19. Cum se pregătesc autorităţile pentru valul 3

Florin Cîţu a explicat pe Facebook de ce a participat la şedinţa CNCCI de duminică.

„Vreau să mă asigur că pacienţii şi personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, în România nu este o creştere accelerată a infectărilor şi putem să împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm şi dacă respectăm măsurile de protecţie. Ne pregătim însă şi pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauţi şi a nu fi luaţi prin surprindere”, scrie pe pagina de Facebook a premierului.

În timpul şedinţei CNCCI, premierul a solicitat creşterea numărului de paturi ATI şi asigurarea echipamentelor de protecţie şi a medicamentelor necesare.

„Creşterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienţii cu COVID-19. Asigurarea echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale. Un plan clar pentru situaţia în care va fi nevoie de detaşări de cadre medicale. Continuarea vaccinării in forţă”, a anunţat Florin Cîţu pe reţeaua de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici