Focar de COVID-19 la centrul social din Huşi: 76 de persoane infectate

  • Un centru social din municipiul Huşi a intrat astăzi în carantină timp de 16 zile
  • Au fost testaţi 136 de oameni, angajaţi şi beneficiari, iar 76 sunt infectaţi
  • Numărul celor infectaţi ar putea creşte, nu au sosit toate rezultatele la testare
2409 afișări
Imaginea articolului Focar de COVID-19 la centrul social din Huşi: 76 de persoane infectate

Focar de COVID-19 la centru social din Huşi: 76 de persoane infectate

Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoană Adultă cu Dizabilităţi, din Huşi, a intrat astăzi în carantină pentru 16 zile. Au fost confirmate pozitiv cu COVID 76 de persoane: angajaţi şi beneficiari. Pe 1 august a fost internată o persoană care avea simtomatologie de infecţie cu COVID. Aceasta  a murit o zi mai târziu, iar apoi s-a confirmat că pacientul era pozitiv. Cei de la DSP au început o anchetă epidemiologică şi au testat 136  de persoane: 65 de angajaţi, din care 28 sunt pozitivi şi 71 de beneficiari, 48 fiind infectaţi cu virusul COVID. Astăzi au fost recolate probe de la restul angajaţilor şi a beneficiarilor, iar numărul celor infectaţi s-ar putea să fie mult mai mare.

" Persoanele depistate pozitive, beneficiari şi angajaţi, vor rămâne ȋn centru. Beneficiarii şi angajaţii care nu vor necesita spitalizare vor primi tratament indicat de echipa de medici evaluatori şi vor fi monitorizaţi zilnic de medicul de familie.

Beneficiarii pozitivi vor fi izolaţi pe un singur palier, ȋncepând cu etajul 3 şi toate ȋngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii depistaţi pozitivi şi care sunt asimptomatici. Beneficiarii negativi vor fi izolaţi ȋncepând cu etajul 1 şi toate ȋngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii care  au  test cu rezultat negativ.Personalul va rămâne la locul de muncă pentru o perioadă de 16 zile; această perioadă de timp poate varia în funcţie de evoluţia focarului.", au declarat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici