Fostul şef al Sănătăţii din Franţa: Nu există niciun motiv pentru care virusul nu ne va infecta pe toţi

  • Pentru fostul director general al sănătăţii din Franta nu există „niciun motiv pentru care virusul nu ne va infecta pe toţi”
  • Potrivit lui William Dab, 2 milioane de persoane sunt deja potenţial contaminate cu coronavirus în Franţa.
  • Epidemia ar putea afecta 15 milioane de locuitori.
5652 afișări
Imaginea articolului Fostul şef al Sănătăţii din Franţa: Nu există niciun motiv pentru care virusul nu ne va infecta pe toţi

niciun motiv pentru care virusul nu ne va infecta pe toţi”

Întrebat de BFMTV, medicul şi fostul director de sănătate, William Dab, a revenit la diferitele scenarii pe care le-a menţionat deja. "Nu am un glob de cristal, nu ştiu câte persoane va infecta acest virus, ceea ce spun este că nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să infecteze pe toată lumea", a spus el.

Epidemia ar putea afecta 15 milioane de locuitori

Potrivit acestuia, este imposibil de ştiut câte persoane sunt purtatoare de virus în Franţa în prezent, dar se pot face estimări. "Din cifrele mortalităţii şi ţinând cont de epidemiologia chineză, cred că, în acest moment, este posibil să avem deja 2 milioane de persoane infectate", a spus el, dar specifică ca nu avem nicio certitudine în această etapă.

Deci, pe termen lung, ce parte a populaţiei ar putea fi infectată? Pentru acest specialist, 10-15 milioane de cazuri este „un scenariu mediu”. "Cred că va fi dificil să fie mai putini", a spus el. "Cu excepţia cazului în care aplicăm strict măsuri de igienă de bază."

Autorităţile medicale recomandă spălarea regulată a mâinilor şi evitarea contactului cu alte persoane cât mai mult posibil.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici