Franţa nu-i mai trimite pe turişti în carantină. Care este condiţia pentru a scăpa de izolare

Turiştii care sosesc în Franţa, veniţi din state membre ale Uniunii Europene sau din Marea Britanie nu vor mai fi trimişi în carantină timp de două săptămâni, anunţă Consulatul francez.

2323 afișări
Imaginea articolului Franţa nu-i mai trimite pe turişti în carantină. Care este condiţia pentru a scăpa de izolare

Franţa nu-i mai trimite pe turişti în carantină. Care este condiţia pentru a scăpa de izolare

 

Potrivit France24, oficialii intenţionează să implementeze această măsură şi să o aplice cetăţenilor francezi şi străini în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, a anunţat în weekend Consulatul francez în Marea Britanie. Un decret urma să precizeze detalii şi măsuri în acest sens, în cadrul unui proiect de lege privind o prelungire a stării de urgenţă sanitare până la 24 iulie.
 
”Persoanele care intră pe teritoriul francez din ţări din zona europeană (UE/Schengen şi Regatul Unit) nu vor fi afectaţi de măsura privind plasarea în carantină anunţată de Franţa, ale cărei detalii urmează să fie precizate în curând.”, au postat oficialii Consulatului francez pe social media.
De asemenea, se va întocmi o listă cu ţările cu un grad de risc foarte ridicat, iar călătorii care vor sosi din ţările respective vor fi trimişi în carantină. Lista umrează să fie publicată în curând, a menţionat Sibeth Ndiaye, purtător de cuvânt al Guvernului.
 
Cu peste 240.000 de decese în întreaga lume, în ultima perioadă, francezii au decis prelungirea stării de urgenţă, informează LeFigaro. Ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Veran, a declarat că starea de urgenţă se prelungeşte până pe 24 iulie. Potrivit ministrului francez, ridicarea stării de urgenţă pe 23 mai, aşa cum fusese anunţat iniţial, ”ar fi prematură”. Carantina va fi obligatorie doar pentru cetăţenii care intră în ţară în această perioadă, a mai anunţat Olivier Veran.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici