FT: Franţa se pregăteşte pentru o situaţie asemănătoare Italiei în epidemia de coronavirus

  • Franţa se pregăteşte pentru o situaţie asemănătoare cu cea din Italia în privinţa îmbolnăvirilor de coronavirus.
  • Guvernul de la Paris introduce noi măsuri pentru încetinirea epidemiei.
  • Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 1.016 morţi în Italia.
3438 afișări
Imaginea articolului FT: Franţa se pregăteşte pentru o situaţie asemănătoare Italiei în epidemia de coronavirus

sursa foto: Profimedia

"Scenariul italian: trebuie să fim pregătiţi pentru el", a afirmat Jérôme Salomon, conform cotidianului Financial Times.

Eric Caumes, directorul Departamentului de boli infecţioase al Spitalului "Pitié Salpêtrière" din Paris, a declarat că numărul cazurilor creşte rapid. "Secţiile de terapie intensivă se umplu rapid. Există riscul să ajungem să fim nevoiţi să alegem între pacienţii bolnavi de coronavirus şi alţii. În curând, vom fi în aceeaşi situaţie ca Italia", a afirmat Eric Caumes într-o dezbatere organizată de postul tv LCI.

Eric Caumes a cerut Guvernului de la Paris să aplice măsuri stricte precum cele din Italia, inclusiv limitarea deplasărilor.

Franţa se confruntă cu cea mai gravă criză medicală din ultimul secol, a declarat joi seară preşedintele Emmanuel Macron, în condiţiile în care bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.876 de cazuri şi 61 de persoane au decedat.

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 1.016 morţi în Italia, iar numărul persoanelor infectate a depăşit 15.000, au anunţat joi seară autorităţile italiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici