FT: Peste 190 de milioane de persoane din UE, afectate de măsuri restrictive în contextul epidemiei

Peste 40% dintre persoanele care locuiesc în ţările Uniunii Europene riscă să ajungă sub măsuri restrictive adoptate în cadrul eforturilor pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

565 afișări
Imaginea articolului FT: Peste 190 de milioane de persoane din UE, afectate de măsuri restrictive în contextul epidemiei

Sursa foto: Profimedia

Aproximativ 190 de milioane de persoane din Uniunea Europeană, peste 40% din populaţie, sunt afectate de măsurile restrictive adoptate pentru limitarea extinderii epidemiei de coronavirus, informează cotidianul Financial Times.

Irlanda, Spania, Polonia şi Cehia au anunţat joi o serie de restricţii, pentru limitarea epidemiei. "Măsurile care generează schimbări semnificative ale stilului de viaţă se concentrează pe închiderea unor spaţii publice precum şcoli, universităţi, instituţii guvernamentale, dar se extind la decizia Italiei de a plasa în carantină întreaga populaţie", notează Financial Times.

Anunţarea noilor restricţii în Irlanda, Spania, Polonia şi Cehia a adus numărul persoanelor afectate de măsuri restrictive la peste 190 de milioane, conform unui calcul efectuat de Financial Times.

În total, la nivelul Uniunii Europene, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a ajuns la aproape 22.000. În Italia sunt peste 15.000 de cazuri şi 1.016 morţi.

Măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului au efecte extinse asupra economiilor şi angajaţilor, generând semnale că Europa se îndreaptă spre o recesiune severă. Diferenţele mari între tipurile şi amploarea măsurilor aplicate de diverse ţări evidenţiază lipsa unei strategii centrale şi a coordonării.

"Nu suntem o singură ţară, iar o mare parte a responsabilităţilor le aparţine guvernelor naţionale. Europa are dificultăţi în a merge înainte, dar a demonstrat în trecut că este capabilă să facă faţă crizelor. UE se confruntă cu o provocare uriaşă", afirmă Maria Demertzis, director adjunct al Institutului Bruegel din Bruxelles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici