Germania vrea să restricţioneze exporturile de vaccinuri produse în Europa: ”Asiguraţi-vă că există o distribuţie corectă”

  • Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat marţi că este de acord cu restricţionarea exporturilor de vaccinuri produse în UE.
  • Jens Spahn spune că din cauza exporturile se acumulează întârzieri în livrarea vaccinurilor pentru Covid.
  • Grupul AstraZeneca a anunţat că livrările vaccinului său în Europa vor fi mai mici decât se aştepta în primul trimestru.
719 afișări
Imaginea articolului Germania vrea să restricţioneze exporturile de vaccinuri produse în Europa: ”Asiguraţi-vă că există o distribuţie corectă”

Germania vrea să restricţioneze exporturile de vaccinuri produse în Europa

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, a declarat marţi că este de acord cu restricţionarea exporturilor de vaccinuri pentru Covid-19 produse în UE, deoarece se acumulează întârzieri în livrarea serurilor.
 
„Vaccinurile care sunt scoase din UE au nevoie de o licenţă, astfel încât să ştim cel puţin ce se produce şi ce părăseşte Europa. Şi dacă părăsesc Europa, asiguraţi-vă că există o distribuţie corectă,” a spus Jens Spahn pe canalul ZDF, citat de Le Figaro.
 
Comentând întârzierile anunţate de AstraZeneca în furnizarea vaccinului său împotriva coronavirusului în UE, el a spus că înţelege că, într-un „proces atât de complex ca producţia de vaccin, există uneori probleme”. Dar afirmă că ar trebuie „să îi preocupe pe toţi în mod echitabil şi egal.”
 
”Nu este vorba despre UE în primul rând, ci din Europa, adică partea echitabilă”, mai spune acesta. Jens Spahn a subliniat că UE a încheiat contracte cu Astrazeneca şi a prefinanţat deja construcţia unei noi fabrici de producţie. 
 
Comisia Europeană a rezervat până la 400 de milioane de doze din acest vaccin, deja utilizat în Regatul Unit. Aprobarea sa în UE este aşteptată pentru vineri.
 
Grupul AstraZeneca a anunţat că livrările vaccinului său în Europa vor fi mai mici decât se aştepta în primul trimestru, din cauza unor probleme la o fabrică din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici